ASUS - škálovatelná serverová řešení pro dvoujádrové procesory

26. 7. 2005 14:45    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ASUS ohlašuje škálovatelná serverová řešení pro dvoujádrové procesory. Vylepšená a optimalizovaná konstrukce serverové desky podporuje regálové i stolní systémy

ASUS - škálovatelná serverová řešení pro dvoujádrové procesory

Praha; 21. července 2005 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel serverových a síťových řešení, dnes představila serverové základní desky série P5MT, které obsahují nejnovější čipovou sadu Intel E7230 a podporují DDR 2 533/667 ECC nebufferovanou paměť a výkonný dvoujádrový
procesor Intel. Série P5MT obsahuje tři serverové

desky: P5MT-M, P5MT / SCSI a P5MT.

Vysoce výkonná serverová deska
Serverová deska série P5MT podporuje vylepšený dvoujádrový procesor Intel Pentium D s 1066MHz FSB (front side bus), což přináší bezprostřední zvýšení výkonu. Ve spojení s paměťovou technologií EM64T (Extended Memory 64 Technology) a podporou 64bitového operačního systému (OS), nabízejí serverové desky vyšší výpočetní kapacitu a výkon paměti (až 8GB paměť). Série P5MT umožňuje navíc použití nebufferovaných pamětí ECC DDR II 533 a 677, poskytujících minimálně 25% nárůst výkonu ve srovnání s DDRII 400.

Vynikající rozšiřitelnost
Série P5MT, určená pro malé a střední aplikace, nabízí vynikající rozšiřitelnost podle nárůstu požadavků. Serverová deska podporuje širokou škálu vstupních a výstupních rozhraní včetně PCI Express, PCI-X a PCI, což zajišťuje snadný upgrade podle budoucích potřeb.

ASUS přináší také přídavný řadič diskového pole LSI MegaRAID pro SATA RAID 0, 1 a 10 s kompletní podporou ovladačů pro operační systémy Windows, RedHat a SuSE Linux (RAID 5 jen pro Windows).

Spolehlivé ukládání dat
Spolehlivost a ochrana dat jsou hlavním zájmem odborníků informačního managementu při budování serverových systémů. Součástí série P5MT je i SCSI RAID s kompletní podporou ovladačů pro Windows a Redhat a SuSE Linux pro lepší zajištění integrity OS a dat. Karta PCI-X- ZCR (zero channel RAID) představuje cenově výhodný upgrade pro hardwarový RAID 5, 10 a 50. ASUS přináší také přídavný LSI MegaRAID pro SATA RAID 0, 1 a 10 s kompletní podporou ovladačů pro operační systémy Windows, RedHat a SuSE Linux (RAID 5 jen pro Windows).

Profesionální správa serveru
ASWM (ASUS System Web-based Management) je speciální funkce serverových řešení ASUS, umožňující monitorování a řízení systému (CPU, paměť, pevný disk, ventilátor, OS, FRU, LAN karta atd.) na dálku přes Internet. Příjemné uživatelské rozhraní využívá fotografie součástí serveru a umožňuje tak uživatelům snadno určit, které části systému by měli prověřit. Když dojde k závadě systému, musí technici údržby obvykle nejprve zjistit server, kterým se mají zabývat, dostat se k němu a určit, zda jde o hardwarový nebo softwarový problém. ASWM odstraňuje všechny zmíněné obtíže. Stav systému lze snadno zjistit několika kliknutími myší i ze vzdáleného místa. Možnost vestavění do mnoha typů šasi/skříní.