IBM přichází s novou iniciativou pro architekturu SOA

26. 7. 2005 14:44    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM přichází s novou iniciativou pro architekturu SOA, která je zaměřena na obchodní partnery, dodavatele softwaru a systémové integrátory. Nové nástroje, prostředky a školení usnadní implementace SOA (Service Oriented Architecture)

Společnost IBM oznámila novou iniciativu, která má pomoci jejím obchodním partnerům, nezávislým dodavatelům softwaru a systémovým integrátorům úspěšně u zákazníků implementovat architektury orientované na služby (SOA).

Zúčastněným obchodním partnerům, dodavatelům softwaru a systémovým integrátorům poskytne tato iniciativa přístup k technickým prostředkům a marketingové podpoře IBM. Vyhoví potřebám všech partnerů, kteří implementují architektury SOA, od nováčků v tomto oboru až po nejzkušenější dodavatele specializovaného softwaru postaveného na architektuře SOA a webových službách. Iniciativa zahrnuje bezplatné vzdělávání, workshopy, software a služby, doplněné spoluprací na implementacích SOA u konkrétních zákazníků.

Pro potřeby obchodních partnerů, kteří se zabývají vývojem a implementací řešení SOA, zpřístupnilo IBM nové bezplatné prostředky v sítích IBM PartnerWorld Industry Networks (PWIN). Ty v současnosti sdružují tisíce členských firem, jež se věnují vývoji řešení pro software IBM. Jedná se o prostředky pro obchodní plánování, technické zajištění, společný marketing a podporu prodeje, uzpůsobené jednotlivým průmyslovým odvětvím a geografickým regionům. Mohou je využívat obchodní partneři IBM, kteří přijmou a podporují strategii IBM pro architekturu SOA a kteří na ně mají nárok v rámci programu PWIN.

„Nezávislí dodavatelé softwaru a systémoví integrátoři se mohou spolehnout na nejlepší postupy IBM, které podpoří jejich projekty pro zákazníky a pomohou jim vytvářet nejhodnotnější nabídky,“ řekl Steve Mills, senior viceprezident a jednatel skupiny IBM Software Group. „IBM má software WebSphere®, kolektivní zkušenosti, prostředky a dostatek odborníků, takže je v jedinečné pozici vyvinout ekosystém pro architekturu SOA, který splní potřeby všech jeho obchodních partnerů.“

Mezi nové prostředky patří semináře IBM SOA Partner Workshop a také Architect Hotline, bezplatný třídenní elektronický seminář, který pomůže tvůrcům softwaru a systémovým integrátorům úspěšně implementovat jejich aplikace se softwarem IBM WebSphere®, Rational®, Tivoli®, DB2® nebo Lotus® v architektuře SOA.

Společnosti mohou dále získat bezplatné zkušební kopie nástroje WebSphere Business Integration Modeler a obchodní partneři, kteří si koupí IBM PartnerWorld ValuePack, mají nárok na bezplatné vývojové licence. WebSphere Business Integration Modeler je špičkový nástroj na analýzu, simulaci, optimalizaci a ověřování podnikových procesů před jejich uvedením do provozu. Na podporu rychlejšího zavádění architektur SOA také IBM zpřístupnilo obchodním partnerům zkušební verze vývojových a testovacích nástrojů IBM Rational Application Developer for WebSphere, IBM Rational Functional Tester a IBM Rational Software Architect.

Obchodní partneři mohou synchronizovat své marketingové aktivity s klíčovými sděleními a iniciativami IBM pro SOA a webové služby. Na podporu marketingu a prodeje poskytuje IBM balíčky reklamních materiálů, prostředky pro generování poptávky, kampaně zaměřené na určitá průmyslová odvětví, podporu rozvoje nových obchodních příležitostí, rozvoj návrhů, správu příležitostí a společné zákaznické akce s obchodními partnery v rámci programu WebSphere Live!

Tiskové zprávy

Diskuse