Portugalský operátor TMN si pro službu sdílení videa vybral společnost Nokia

26. 7. 2005 14:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Zákazníci předního portugalského mobilního operátora TMN mají nyní možnost podělit se o zajímavé okamžiky ze svého života s osobou, se kterou právě hovoří, neboť společnost TMN spouští v Portugalsku komerční službu sdílení videa. Umožňuje ji technologie Nokia IP Multimedia Subsystem (IMS) implementovaná v síťové infrastruktuře společnosti TMN. Zákazníci TMN mohou službu sdílení videa využívat prostřednictvím multimediálního telefonu třetí generace Nokia 6680, prvního přístroje na světě, který tuto inovativní funkci obsahuje.

Sdílení videa je multimediální služba, která umožňuje uživatelům mobilních koncových zařízení třetí generace hovořit a zároveň sledovat živé záběry z kamery. Sdílení videa je založeno na standardizovaných technologiích organizací 3GPP a IETF a využívá obecnou infrastrukturu IMS nebo IETF SIP.

„Jedná se o významný mezník, který obohatí každodenní komunikaci zákazníků,“ prohlásil Markku Verkama, generální ředitel obchodní jednotky Networks společnosti Nokia. „Multimediální přenosy prostřednictvím protokolu IP se stávají trendem současnosti a Nokia rozhodně podporuje otevřenost koncepcí založených na tomto protokolu, ke kterým patří např. sdílení videa s cílovým adresátem. To operátorům umožní nabízet pestrou paletu služeb nezávislých na typu sítě či přístroje.“

Nokia poskytuje komplexní řešení na úrovni koncových zařízení pro multimediální přenosy založené na technologii IMS, včetně řešení Nokia IP Multimedia Subsystem s rozhraním IMS Service Control (ISC) otevřeným směrem k aplikačním serverům a telefonu Nokia 6680 postavenému na softwarové platformě Series 60 podporující sdílení videa. Společnost Nokia v současné době ve spolupráci s mobilními operátory a provozovateli pevných linek po celém světě realizuje 26 IMS projektů.

O společnosti TMN
Společnost TMN byla založena v březnu 1991, je dceřinou společností Portugal Telecom Group a předním poskytovatelem mobilních telekomunikačních služeb v Portugalsku. Má 5 milionů zákazníků, což představuje více než padesátiprocentní podíl na trhu, na němž působí tři mobilní operátoři. V roce 2004 vykázala TMN provozní výnosy ve výši 1,6 mld. EUR.

Společnost investuje do pokračující diverzifikace řešení přizpůsobených individuálním i profesionálním potřebám, zasazuje se o to, aby technologická inovace a orientace na klienta byla hnací silou veškeré její činnosti, což dokazuje neustálými investicemi do rozšiřování pokrytí a zvyšování kvality služeb. TMN je z minulosti známa jako přední hráč na portugalském trhu mobilních komunikací, který nabízí atraktivní a pokročilé služby. V dubnu 2004 se společnost TMN stala jedním z prvních operátorů na světě, který zavedl videohovory a brzy nato začal poskytovat nové přitažlivé video služby třetí generace.
Další informace získáte na internetových stránkách Portugal Telecom: www.telecom.pt.

Tiskové zprávy

Diskuse