ASUS - tiché a účinné chlazení pro grafické karty

27. 7. 2005 17:23    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvádí na trh tiché a účinné chlazení pro nejnovější grafické karty. Technologie SilentCool nabízí bezventilátorové řešení pro vysoký výkon při 0dB

ASUS - tiché a účinné chlazení pro grafické karty

Praha; 26. července 2005 – Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel grafických řešení, dnes představila technologii SilentCool - nehlučné řešení chlazení bez ventilátoru pro velmi výkonné grafické karty. Tato zcela nová inovace umožňuje tichý provoz při 0 dB a snižuje teplotu grafického procesoru o 40 ˚C ve srovnání s konkurenčními technologiemi.

„V minulosti přinášel vyšší grafický výkon také vyšší hluk. Díky technologii ASUS SilentCool si nyní mohou majitelé výkonných grafických karet užívat náročné grafické aplikace bez obtěžujícího hluku ventilátoru,“ řekl Kent Chien, ředitel ASUS Graphics Business.

Pro získání bezventilátorového, nehlučného řešení odvodu tepla, které umožňuje zároveň vysoký grafický výkon, použila společnost ASUS několik jedinečných inovací.

Větší a účinnější plocha pro tepelnou výměnu
Chladič SilentCool má velkou základnu, což významně zvyšuje plochu pro odvod tepla z grafického procesoru. Skrytá teplovodivá trubice (heat pipe) a vrstvená žebra (obojí vyrobeno z mědi, která je velmi dobrým vodičem tepla) pak odvádějí teplo pryč z chladiče, aby se mohlo rychle rozptýlit. SilentCool je podobná technologiím používaným u chladičů procesorů a snižuje teplotu grafického čipu o 40 °C v porovnání s jinými srovnatelnými grafickými kartami.

Unikátní mechanická konstrukce
Vrstvená měděná žebra jsou umístěna na unikátní kloubové konstrukci, která umožňuje otáčet žebra

o 90˚. V závislosti na umístění kritických součástí počítače, jako jsou procesor, integrované obvody, kondenzátory apod., mohou uživatelé odklonit žebra od těchto míst, aby bylo dosaženo optimálního rozptylu tepla. Přídavný chladicí modul, připojený k základně chladiče a vyvedený vně počítače, snižuje teplotu grafického procesoru o dalších 6 °C.

Chladič SilentCool je nyní dodáván na grafické kartě ASUS Extreme N6600GT Silencer. Tato výjimečná technologie bude uplatněna i u dalších grafických produktů společnosti ASUS.

Tiskové zprávy

Diskuse