Intel a Boeing - bezdrátový internet na palubě letadel.

1. 8. 2005 18:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel a Connexion by Boeing, obchodní jednotka společnosti Boeing, dnes ohlásily dohodu o spolupráci při rozšiřování a propagaci vysokorychlostních bezdrátových internetových služeb na palubě letadel. V rámci spolupráce již byla úspěšně otestována kompatibilita systémů s obvyklými konfigurace notebooků s mobilní technologií Intel® Centrino™. Díky tomu se služby Connexion by BoeingSM staly prvními leteckými internetovými službami verifikovanými v rámci programu Intel Wireless Verification Program.

Connexion by Boeing je jediný poskytovatel bezdrátových vysokorychlostních internetových, datových a zábavních komunikačních služeb pro komerční letecké společnosti a jejich pasažéry a rovněž operátory soukromých a vládních letadel.

V rámci verifikačního programu společnost Intel spolupracuje s poskytovateli bezdrátových služeb na identifikaci a minimalizaci problémů týkajících se kvality služeb, pokrytí prostoru a výpadků služeb, které by mohly negativně ovlivnit zkušenosti koncových uživatelů. Do této doby bylo v rámci programu verifikováno 103 poskytovatelů služeb provozujících více než 70 000 hotspotů po celém světě.

„Intel a Connexion by Boeing již delší dobu intenzivně spolupracují při testování leteckých vysokorychlostních Wi-Fi služeb. Tyto bezpečné a spolehlivé služby slouží cestujícím, kteří mají zájem o nové využití času tráveného v letadle,“ řekla Keith Kressin, ředitelka marketingu Mobile Platforms Group společnosti Intel. „Díky společnému zájmu o rozšíření možností koncových uživatelů Intel a Connexion by Boeing společně otevírají nový svět letecké zábavy, komunikace a produktivity.“

„Verifikací kompatibility služeb Connexion s mobilní technologií a zařízeními Intel Centrino zajišťujeme, aby měli pasažéři stejnou kvalitu a bezproblémové Wi-Fi připojení, na jaké jsou zvyklí na zemi – ať již budou surfovat po webu, sledovat globální televizní stanice nebo se připojovat do podnikové VPN,“ řekl David Friedman, vicepresident pro marketing a přímý prodej společnosti Connexion by Boeing.

Connexion by Boeing a Intel budou rovněž spolupracovat s klientskými leteckými společnostmi na zvyšování povědomí, testování a zavádění internetového přístupu na palubě letadel, a to prostřednictvím společných značek, propagace a osvětových programů zaměřených na obchodní i rekreační cestovatele. Služby Connexion by Boeing jsou dnes dostupné v 70 letadlech na více než 100 trasách leteckých společností Lufthansa Airlines, Scandinavian Airlines, Japan Airlines, ANA, Singapore Airlines a China Airlines. V blízké době zavedou vysokorychlostní služby na dlouhých mezinárodních letech Austrian Airlines, Korean Air, El Al, Asiana a Etihad.

O Connexion by Boeing
Connexion by Boeing funguje již druhým rokem. Obdržela ocenění World Travel Award za poskytování špičkových vysokorychlostních internetových služeb, patří mezi společnosti doporučované analytiky IDC v oblasti bezdrátových služeb a získala ocenění časopisu Network Magazine Innovation Awards 2005 za průlomový produkt.

Connexion by Boeing má uzavřeny smlouvy s více než 600 společnostmi po celém světě a dohody o roamingu se 17 dalšími poskytovateli služeb. Díky těmto smlouvám se cestující mohou přes svůj účet u Connexion by Boeing připojit přes řadu dalších bezdrátových sítí a zjednodušit si připojování i placení. Letecká internetová konektivita stojí na většině mezinárodních spojích 29,95 USD, na letech s délkou pod šest hodin je snížena na 19,95 dolarů. V nabídce je rovněž 60minutový balíček spojení za 9,95 USD, přičemž každá další minuta spojení přijde na 0,25 USD. Connexion by Boeing rovněž nabízí řešení vysokorychlostního připojení pro letecký průmysl obecně a nedávno ohlásila prvního zákazníka z oblasti lodní dopravy. Další informace viz www.connexionbyboeing.com.