Intel - čtyři vývojová centra pro návrh platforem

1. 8. 2005 18:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel otevřela v různých částech světa čtyři vývojová centra pro návrh platforem. Tato centra budou sloužit k vývoji místním potřebám přizpůsobených počítačových řešení s technologiemi Intel. Budou zohledňovat přírodní prostředí a požadavky trhu v jednotlivých zeměpisných regionech, například nepříznivé počasí, přerušované dodávky proudu nebo potřebu speciálního obsahu pro spotřebitele a malé firmy.

Projekční centra platforem Intel (Intel platform definition center) vznikají na čtyřech klíčových trzích: v Bangalore v Indii; v Cairo v Egyptě; v Sao Paulo v Brazílii a v Šanghaj v Číně. Tato centra jsou prvořadě určena pro oblasti jižní Asie, Blízkého východu a Afriky, Latinské Ameriky a východní Asie. Platformy navržené v těchto centrech mohou být použity i v dalších regionech, včetně vybraných trhů v rozvinutých zemích.

V každém centru pracují místní etnografové, návrháři, vývojáři a systémoví architekti, kteří zajišťují hloubkový výzkum a analýzy možností pro další rozvoj platforem. Kromě výroby špičkových mikroprocesorových technologií se společnost Intel věnuje ucelenému přístupu k platformám integrujícím hardwarové a softwarové komponenty s prověřenou a zaručenou interoperabilitou. Díky tomuto přístupu mohou prodejci snáz a rychleji vyrábět a prodávat řešení, která zvýší jejich konkurenceschopnost. „Vznik vývojových center ukazuje posun společnosti Intel k digitální integraci rozvíjejících se trhů,” řekl Bill Siu, vicepresident a general manager nedávno ustavené skupiny Channel Platforms Group. „Jednotlivé lokální trhy jsou vystaveny specifickým obtížím, například v podobě nižší dostupnosti technologií, nízké úrovně gramotnosti, neexistující infrastruktury nebo tvrdých přírodních podmínek. Místní projekční centra společně se systémem ucelených platforem nám umožňují zmapování těchto specifických hledisek a vývoj lokalizovaných řešení, která vyhoví charakteristickým potřebám jednotlivých trhů. Jsme přesvědčeni, že rozpoznání těchto faktorů a jejich zohlednění přispěje ke zpřístupnění PC další miliardě uživatelů.“

Šanghaj se stává celosvětovým ústředím Channel Platforms Group
Bill Siu rovněž oznámil, že celosvětové ústředí skupiny Channel Platforms Group bude v čínském Šanghaji. „Rozvíjející se trhy jsou hlavní motor růstu společnosti Intel a Čína představuje největší příležitost k rozšíření PC,” řekl Bill Siu. „Právě Šanghaj se stává hlavním centrem celého IT průmyslu. Založení vývojových center v různých částech světa a volba Šanghaje za ústředí naší skupiny podtrhuje snahy o zvýšení PC gramotnosti na všech rozvíjejících se trzích.“

Platformy pro místní prodejce podle místních potřeb

Nová centra pracují na celé řadě lokálních technologií a iniciativ v oblasti platforem pro jednotlivé země. Nedávno bylo v Číně, společně s místním OEM výrobcem, uvedeno ‘learning PC’, navržené speciálně pro čínské rodiče, kteří mají zájem o zkvalitnění vzdělání svých dětí. V tuto chvíli jsou sestavy vybavovány např. fyzickým zámkem zajišťujícím přepnutí PC do výhradně vzdělávacího režimu, tabletem a monitorem se vstupem prostřednictvím pera, umožňujícím cvičení kresby čínských znaků.

Dalším příkladem může být rovněž nedávno uvedené integrované hardwarové a softwarové řešení společnosti Intel pro potřeby majitelů přibývajících internetových kaváren v zemích jako je Čína a Brazílie. Tato platforma spojuje základní desky Intel s řídícím softwarem, který umožňuje centrální monitorování a opravu systémů. Toto řešení, původně vytvořené pro internetové kavárny, přináší celou řadu výhod, které budou s minimálními úpravami nabídnuty i na vyspělých trzích.

Intel rovněž pracuje na robustním výpočetním řešení pro odlehlé oblasti a zemědělské komunity. V indických vesnicích brání většímu rozšíření PC tvrdé přírodní podmínky, jako je velké horko, prašnost a nespolehlivé zdroje energie. Připravovaná řešení musí zohlednit tyto problémy a zajistit PC s jinými nároky na prostředí, než mají běžné počítače.

Tiskové zprávy

Diskuse