HP - první pozice na trhu notebooků v regionu EMEA

2. 8. 2005 18:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP získává v regionu EMEA první pozici na trhu notebooků

Praha 1. sprna 2005 – HP opět zaujala vedoucí pozici na trhu notebooků v regionu Evropa, Střední východ a Afrika (EMEA). Vyplývá to ze zprávy agentury Canalys, zveřejněné 25. července 2005.

První místo na trhu notebooků v regionu EMEA společnost HP získala dosažením 16,4% podílu na trhu. Podle druhého čtvrtletního průzkumu analytické společnosti Canalys dosáhla HP v počtu prodaných kusů notebooků v EMEA neobvykle výrazného nárůstu o 55,5 %, což je o 11,1 % procent více, než představuje míra růstu oboru.

„Trh regionu EMEA potvrdil postavení společnosti HP jako preferovaného dodavatele přenosných počítačů a tyto výsledky nás dále utvrzují ve správnosti našeho rozhodnutí cíleně rozvíjet produkci notebooků,“ řekl Alberto Bozzo, viceprezident a generální ředitel Commercial Products for HP’s Personal Systems Group (PSG) pro region EMEA. „Snaha HP dodávat prostřednictvím největší světové distribuční sítě nejlevnější inovované notebooky je správnou strategií, která přináší své výsledky.“

HP se na trhu v ČR dařilo ještě výrazně lépe, kdy nárůst počtu prodaných notebooků HP (140%, podíl na trhu téměř 23%) je více než dvojnásobný než dynamika trhu (64%) a zároveň je nejvyšší mezi všemi výrobci. „Za úspěchem stojí nejen výborně navržené notebooky plné inovací v oblasti zvýšené mobility a bezpečnosti, ale také efektivní kombinace marketingu na koncového zákazníka a prodejní kanál, který je klíčový pro dynamický růst.“ Řekl Petr Svoboda, produktový manažer HP.

HP je dodavatelem nejširšího portfolia notebooků v oboru. Ve svém úsilí co nejlépe vyhovět potřebám zákazníků nabízí tato společnost individuálním zákazníkům i podnikům široké možnosti pro nákup přenosných počítačů – přímo přes webové stránky HP, prostřednictvím své široké prodejní sítě a maloobchodů.

Tiskové zprávy

Diskuse