T-Mobile CZ - řešení pro rychlé IP připojení základnových stanic sítě UMTS

2. 8. 2005 18:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Hughes Network Systems získala od společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. zakázku na přenosový systém point-to-multipoint. Rychlé řešení pro IP připojení základnových stanic sítě UMTS

Germantown, Md., USA, 2. srpna 2005 – Společnost Hughes Network Systems, LLC (HNS), přední světový poskytovatel širokopásmových satelitních řešení a významný dodavatel bezdrátových přenosových systémů, dnes oznámila, že byla společností T-Mobile Czech Republic a.s. vybrána jako dodavatel mikrovlnného systému typu point-to-multipoint (PMP) v pásmu 28 GHz pro připojení základnových stanic sítě UMTS společnosti T-Mobile a další služby mobilní komunikace.

T-Mobile Czech Republic a.s. využije systém AB9400 typu point-to-multipoint v pásmu 28 GHz společnosti HNS pro připojení stovek základnových stanic sítě UMTS v celé České republice využitím protokolu Ethernet/IP s kapacitou sektoru až 30 Mbps za účelem poskytování nejmodernějších širokopásmových služeb. Instalace v Praze bude zahájena již během tohoto léta. Produkt společnost HNS byl vybrán na základě výběrového řízení za účasti významných výrobců mikrovlnných systémů.

„PMP systém společnosti HNS má pro nás hned několik výhod,“ prohlásil Holger Witte, ředitel útvaru plánování a výstavby sítě společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. „Kromě protokolů E1 a ATM podporuje ethernetové služby typu end-to-end z centrální stanice až ke koncovým stanicím. Navíc nabízí kapacitu sektoru téměř 30 Mbps, a to i v případě malých IP rámců.

„T-Mobile Czech Republic a.s. je s migrací na IP síť pro služby UMTS o krok před ostatními mobilními operátory. Skutečnost, že si tato společnost vybrala právě produkt společnosti HNS, potvrzuje, že trh si žádá přenosovou technologii, která umožní mobilním operátorům připojení základnových stanic sítí 2G/3G prostřednictvím linek E1 a poté převedení provozu na ATM či Ethernet/IP s větší šířkou pásma bez změny radiového zařízení,“ řekl Thomas Hsu, senior viceprezident a generální ředitel divize Broadband Carrier Networks, HNS.

„Mobilní operátoři požadují vyspělejší radiová řešení s možnou migrací na přenosové IP sítě. S příchodem technologie HSDPA a dalších řešení na bázi UMTS, která nabídnou uživatelům rychlý přenos dat, nebude kapacitně efektivní zajišťovat plnou šířku pásma z každé základnové stanice sítě UMTS až po mobilní ústřednu. Systém PMP koncentruje provoz ze základnových stanic sítě UMTS a dynamicky přiděluje potřebnou přenosovou kapacitu na základě VLAN ID, QoS (Quality of Service) a dalších parametrů. Tím se ve srovnání s tradičními PDH linkami významně zlepšuje kapacitní využití přenosového pásma,“ vysvětluje Vinay Patel, senior ředitel marketingu divize Broadband Carrier Networks společnosti HNS.

Tiskové zprávy

Diskuse