Acer - 2. místo v prodeji PDA

12. 8. 2005 16:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer postoupila na druhé místo v Evropě v prodeji zařízení PDA

PRAHA, 10. srpna 2005. Společnost Acer, největší prodejce notebooků v oblasti EMEA, tzn. v Evropě, na Středním východě a v Africe (zdroj: údaje společnosti Gartner za 2. čtvrtletí roku 2005), která se intenzivně věnuje výzkumu flexibilních a spolehlivých řešení v oblasti mobilních zařízení, před nedávnem představila úplnou řadu zařízení PDA (Personal Digital Assistant – osobní digitální asistent). Nabídka, jíž tvoří několik řad výrobků, které jsou vybaveny vestavěným satelitním navigačním systémem, umožnila společnosti Acer se prosadit na trhu, na němž obsadila druhé místo v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) s 19,9% podílem.

Podle nejnovějších údajů zveřejněných firmou Canalys si společnost Acer vydobyla v průběhu několika měsíců druhé místo v této oblasti a zařadila se v mnoha zemích mezi největší tři dodavatele: Obsadila první místo v Německu, Španělsku, Belgii a Portugalsku, druhé místo v Itálii, Velké Británii, Dánsku, Švédsku a východní Evropě (včetně Ruska) a třetí místo v Rakousku, Holandsku, Francii, na Středním východě a v Africe a Řecku.

Vynikající výsledky v sektoru PDA navazují na výrazný růst v celé Evropě, který společnost Acer zaznamenala v dalších tržních segmentech, jako např. v prodeji notebooků a LCD monitorů, v nichž si upevnila první místo.

“Pocket PC, integrovaný modul GPS a Bluetooth, elegantní provedení se skutečně nízkou hmotností – to je jen několik předností, které významně přispěly k úspěchu kapesních počítačů Acer," prohlásil Simon Hall, Acer Europe Business Unit Manager. “Nabídka se neustále vyvíjí a na trh jsou v krátkých časových intervalech uváděny nové výrobky, jež uspokojují nároky uživatelů na komplexní, výkonný nástroj, který by mohli s sebou vzít kamkoli.”

Tiskové zprávy

Diskuse