HP Photosmart 8050 - tisk fotografií i bez PC

16. 8. 2005 17:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Kreativní tisk fotografií s počítačem i bez něj. Fotografická tiskárna HP Photosmart 8050 poskytuje špičkovou kvalitu fotografií i bez použití počítače.

HP Photosmart 8050 - tisk fotografií i bez PC

15. srpna 2005 – Společnost HP oznamuje uvedení fototiskárny HP Photosmart 8050, která je ideální pro fotoamatéry, kteří si chtějí své digitální fotografie tisknout doma. Tiskárna je cenově dostupná, snadno ovladatelná a všestranná. Je vybavena pokročilými technologiemi HP, díky nimž dosahuje vysokých rychlostí a špičkové kvality při tisku černobílých i barevných fotografií a dokumentů.

Právě rychlý a spolehlivý tisk je jednou z hlavních předností tiskárny HP Photosmart 8050. Tisknout lze na nejrůznější typy a velikosti papíru včetně formátu 10 x 15 cm, 13 x18 cm či panorama 10 x 30 cm a to až rychlostí 27 sekund na jednu fotografii. Při tisku černobílých dokumentů dosahuje tiskárna rychlosti až 30 stran za minutu a při tisku barevných dokumentů až 24 stran za minutu – opět při vynikající kvalitě výstupu.

Domácí tisk fotografií nebyl ještě nikdy tak snadný. Velký barevný displej s úhlopříčkou 4,6 cm umožňuje prohlížet, upravovat a sdílet fotografie bez nutnosti zapínat počítač. Řada nových intuitivních funkcí vede uživatele celým tiskovým procesem, což je zárukou skvělého výsledku za všech okolností. Přenos, úprava a tisk fotografií jsou snadné a rychlé díky integrovanému rozhraní Pictbridge a slotům pro paměťové karty [1]. Tisknout tak lze přímo z fotoaparátu nebo paměťové karty. Tiskárnu lze volitelně rozšířit o adaptér Bluetooth a následně pak tisknout také fotografie uložené v kapesním počítači či jiném zařízení s podporou technologie Bluetooth.

Kreativnější uživatelé mohou prostřednictvím fototiskárny HP Photosmart 8050 tisknout sekvence snímků nebo vybrat a vytisknout jediný záběr z videoklipu. Tato nová funkce tak umožňuje tisknout momentky z natočeného videa.

Inkousty HP Vivera používané v tiskovém systému s šesti inkousty vytvářejí miliony barevných kombinací, čímž je dosahováno věrných a sytých barev. Díky speciálnímu složení inkoustů HP Vivera si vytištěné fotografie zachovávají barevnou věrnost a svěží vzhled po celé generace. [2]

Domácí uživatelé, kteří chtějí tisknout umělecké černobílé fotografie si mohou dokoupit šedou inkoustovou tiskovou kazetu HP 100, s níž lze dosáhnout dokonale prokresleného obrazu bez viditelného zrna. Vyšší užitné hodnoty mohou uživatelé docílit zakoupením nových fotografických sad, které obsahují ideální kombinaci inkoustů a médií, čímž klesají náklady na tisk jedné fotografie až na 8,50 Kč. [3]

Fotografická tiskárna HP Photosmart 8050 je dodávána se dvěma zásobníky papíru, které jsou navrženy tak, aby byl tisk co nejsnazší. Hlavní zásobník papíru s kapacitou 100 listů je určen pro běžný papír, zatímco odnímatelný zásobník 10 x 15 cm dokáže pojmout až 20 listů fotografického papíru.

Senzor pro automatické rozlišování typu papíru tisk ještě více zjednodušuje, neboť není třeba nastavovat typ papíru ručně prostřednictvím počítače.

Inovativní technologie HP Real Life nabízejí uživatelům, kteří chtějí při tisku fotografií experimentovat, pokročilé funkce pro úpravu snímků. Fotografie lze zdokonalit například automatickým odstraněním nežádoucího efektu červených očí či úpravou jasu a kontrastu s možností adaptivního prosvětlení (adaptive lighting).

Po připojení k počítači je možné využít softwaru HP Image Zone pro ořez a další úpravy snímků. Program HP Instant Share slouží pro snadné sdílení fotografií s přáteli a rodinnými příslušníky bez nutnosti připojovat ke zprávám elektronické pošty objemné přílohy.

Fototiskárna HP Photosmart 8050 bude na českém trhu dostupná od 1. září 2005 za doporučenou maloobchodní cenu 4.990 Kč včetně DPH (cena u jednotlivých prodejců se může lišit).

Pozn.:

[1] Sloty pro paměťové karty podporují CompactFlash, IBM Microdrive, Memory Stick®, Memory Stick Duo® (s adaptérem), Mini SD (s adaptérem), Secure Digital/MultiMedia Card a XD-Picture Card™.

[2] Odolnost proti blednutí až 108 let při použití tříbarevných inkoustových tiskových kazet HP 344 nebo 343 a fotografické inkoustové tiskové kazety HP 348, fotografického papíru HP Premium Plus Photo a tisku na fotografické tiskárně HP Photosmart 8150 nebo podobné tiskárně se systémem šesti inkoustů. Odolnost proti blednutí je až 115 let s použitím šedé fotografické inkoustové tiskové kazety HP 100 nebo 102 a papírů HP Premium Plus Photo Paper na tiskárně HP Photosmart 8450 nebo podobné tiskárně HP. Tyto údaje vychází z výsledků testování odolnosti proti blednutí pod sklem, které bylo provedeno v laboratořích Wilhelm Imaging Research v lednu 2005.

Bližší informace ohledně dalších faktorů ovlivňujících odolnost proti blednutí získáte na stránkách http://hp.com/eur/faderesistance a http://www.wilhelm-research.com

[3] Jedná se o fotografické sady HP Photo Pack obsahující tříbarevnou inkoustovou tiskovou kazetu HP 343 a 100 listů bezokrajového fotografického papíru HP Premium Photo o rozměrech 10 x 15 cm. Doporučená cena této sady pro EMEA činí 29,99 EUR. Množství inkoustu a papíru v této sadě postačuje na vytištění 100 fotografií při tisku na tiskárnách HP. Skutečná výtěžnost se však může lišit podle typu tiskárny, tištěných fotografií a dalších faktorů.

Následující inkoustové tiskové kazety jsou dodávány s tiskárnou:
- Tříbarevná inkoustová tisková kazeta HP 343, 7 ml, (C8766EE), doporučená koncová cena je 699 Kč.
- Fotografická inkoustová tisková kazeta HP 348, 13 ml, (C9369EE), doporučená koncová cena je 699 Kč.

Následující inkoustové tiskové kazety jsou kompatibilní s tiskárnou:
- Šedá fotografická inkoustová tisková kazeta HP 100, 15 ml, (C9368AE), doporučená koncová cena je 699 Kč.*
- Černá inkoustová tisková kazeta HP 339, 21 ml, (C8767EE). doporučená koncová cena je 849 Kč.*
- Černá inkoustová tisková kazeta HP 338, 11 ml, (C8767EE). doporučená koncová cena je 549 Kč.*
- Tříbarevná inkoustová tisková kazeta HP 344, 14 ml, (C9363EE), doporučená koncová cena je 949 Kč.*
Fotografické papíry:
- Lesklý papír HP Premium Plus (Q2503A), 10 x 15 cm (bezokrajový), 20 listů doporučená koncová cena je 299 Kč.*
- Lesklý fotografický papír HP Premium Plus (Q6572A), 13 x 18 cm (bezokrajový), 20 listů doporučená koncová cena je 349 Kč.*
- Lesklý papír HP Premium Plus (Q6573A), 10 x 30 cm (bezokrajový), 20 listů doporučená koncová cena je 449 Kč.*
Fotografické sady Photo Pack

Fotografická sada HP Photo Starter Pack se prodává v regionu EMEA doporučená koncová cena je 549 Kč.* Obsahuje:
- Tříbarevnou inkoustovou tiskovou kazetu serie HP 343 s inkousty HP Vivera Inks
- 60 listů fotografického papíru 10 x 15 cm HP Premium Photo Paper

Fotografická sada HP Photo Value Pack se prodává v regionu EMEA doporučená koncová cena je 849 Kč.* Obsahuje:
- 100 listu fotografického papíru 10 x 15 cm HP Premium Photo Paper

Fotografická sada HP Professional Photo Pack se prodává v regionu EMEA doporučená koncová cena je 1090 Kč.* Obsahuje:
- Tříbarevnou inkoustovou tiskovou kazetu HP 343 s inkousty HP Vivera Inks (7 ml)
- Fotografickou inkoustovou tiskovou kazetu HP 348 s inkousty HP Vivera Inks (13 ml)
- 120 listů fotografického papíru 10 x 15 cm HP Premium Plus Photo Paper pro tisk bez okrajů
- URL adresa pro stažení softwaru HP Image Zone Express Photo Software

• Skutečné ceny se mohou lišit.