Logitech - mobilní reproduktory pro iPod

16. 8. 2005 17:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech rozšiřuje nabídku reproduktorů pro mobilní hudbu, je zde špičkový přenosný systém pro iPod. Inovativní přenosné reproduktory nabízejí vysoce kvalitní zvuk a další vynikající prvky

Logitech - mobilní reproduktory pro  iPod

Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), přední výrobce multimediálních reproduktorů, dnes oznámil, že rozšiřuje svou nabídku v oblasti mobilní hudby, a představil dva nové systémy reproduktorů určené pro přenosné hudební přehrávače. Přenosné reproduktory Logitech® mm50 portable speakers for iPod® a Logitech® mm28 portable speakers poskytují uživatelům vysoce kvalitní zvuk, kterým jsou reproduktory Logitech známé, a navíc řeší hlavní problémy přenosných reproduktorů – nabízejí dlouhou životnost baterií a prvky, které velmi usnadňují mobilitu.

„Mnoho lidí chce svou digitální muziku pustit přátelům nebo prostě chtějí poslouchat hudbu nahlas,“ sdělil Ray Weikel, ředitel produktového marketingu Audio Business Unit společnosti Logitech. „A právě proto by rádi měli reproduktory, které se snadno přenášejí, mají špičkové provedení a, co je nejdůležitější, vydávají bohatý, jasný zvuk. Dva nové systémy přenosných reproduktorů Logitech – mm50 a mm28 – budou jistě vítaným přírůstkem do řady přenosných reproduktorů.“

Zmíněné výrobky společnosti Logitech jsou určeny pro dvě cílové skupiny – jeden výrobek je určen specificky pro iPod a ten druhý funguje s kterýmkoli MP3 přehrávačem.

Přenosné reproduktory Logitech mm50 portable speakers for iPod
Nový výkonný reproduktorový systém pro mobilní hudbu, tedy Logitech mm50 portable speakers for iPod, spolupracuje s iPodem podle nastavení provedené uživatelem, nabízí vynikající kvalitu zvuku a je opatřen vestavěnou dobíjecí baterii na bázi Lithium-Iont. Používá-li se napájení pomocí dodaného adaptéru, systém simultánně dobíjí baterii iPodu a rovněž baterii vlastní. Baterie vydrží po nabití až 10 hodin. Systém mm50 obsahuje navíc bezdrátový dálkový ovladač, který uživateli umožňuje upravit hlasitost, posunout hudbu o stopu dopředu či zpět a přehrát či pozastavit přehrávání, aniž by se vlastního reproduktorového systému nebo iPodu dotknul.

Tím, že se používají vysokotónové drivery Max-X vybavené magnety neodymium a také třípalcové tlakové drivery, umožňuje Logitech lidem poslouchat plně vyrovnané audio s maximální basovou odezvou a minimální deformací. Navíc při zapojení 3D stereo technologie se výrazně rozšíří stereo image a díky tomu má posluchač z poslechu těchto přenosných reproduktorů mnohem větší zážitek. Logitech mm50 portable speakers for iPod si posluchače získají vysoce kvalitním zvukem i basovým výkonem.

Přenosné reproduktory Logitech mm50 portable speakers for iPod jsou zařazeny do programu "Made for iPod". Tento program znamená, že dané elektronické příslušenství bylo zkonstruováno specificky pro použití s iPodem a jeho výrobce zaručuje, že produkt splňuje kritéria společnosti Apple na požadované parametry.

Přenosné reproduktory mm50 pro iPod fungují s kterýmkoli iPodem s Dock konektorem, což jsou prakticky všechny modely prodávané v uplynulých dvou letech. Reproduktory jsou dodávány s ochranným cestovním pouzdrem. Přenosné reproduktory Logitech mm50 portable speakers for iPod se v USA a Evropě dostanou na trh v září a doporučená maloobchodní cena bude činit 3.690,- Kč s DPH.

Přenosné reproduktory Logitech mm28 portable speakers
Přenosné reproduktory Logitech mm28 portable speakers nabízejí ultratenké řešení, které nejenže báječně zní, ale navíc umožňuje nepředstavitelně dlouhou životnost baterií. Tyto reproduktory lze použít s kterýmkoli MP3 nebo CD přehrávačem vybaveným standardním 3,5 mm audio jackem. Reproduktory mm28 využívají stereo NXT technologii s plochými panely, která zásadně zvyšuje basový výkon a přitom Logitechu umožňuje nabízet kompaktní přenosné zařízení. Reproduktory mm28 nejsou široké ani 1,25 palce (32 mm). Obsahují integrovaný kryt, který je možné natočit tak, že slouží jako podstavec – není tedy zapotřebí nosit žádné další pouzdro. Zdrojový kabel se umístí do zapuštěné oblasti na zadním panelu, takže vznikne skutečně přenosný reproduktorový systém skládající se z jednoho kusu.

Reproduktory je možné napájet dodaným adaptérem nebo čtyřmi bateriemi AA – na jednu sadu baterií vydrží reproduktory až 45 hodin. Přenosné reproduktory Logitech mm28 portable speakers budou v USA a Evropě k dispozici v září za doporučenou maloobchodní cenu 1.990,- Kč s DPH.