Intel Capital - tři investice z čínského technologického fondu

19. 8. 2005 17:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Byly realizovány první investice z nového dvousetmilionového čínského technologického fondu

BEIJING, ČÍNA, 16. srpna 2005 – Společnost Intel oznámila, že její investiční organizace Intel Capital dokončila tři investice z čínského technologického fondu. Jedná se o první investice z nového fondu disponujícího prostředky ve výši 200 milionů dolarů. Intel Capital investuje v Číně již více než sedm let a dosud poskytl kapitál zhruba 50 společnostem z pevninské Číny a Hong Kongu.

„Čína je vedoucí silou technologických inovací na celosvětovém trhu,“ řekl Arvind Sodhani, prezident společnosti Intel Capital. „Čínský technologický fond Intel Capital hraje klíčovou roli v úsilí společnosti Intel podporovat místní technologické inovace, růst IT průmyslu, internetové ekonomiky a partnerství malých a středních firem v Číně. Tyto tři investice odráží setrvalou snahu společnosti Intel podpořit transformaci čínské ekonomiky.“

Investiční fond Intel Capital investoval nezveřejněné částky do Chipsbrand Microelectronics (H.K.), známé společnosti zabývající se konstrukcí polovodičů; Onewave Technologies, poskytovatele řešení pro širokopásmovou zábavu a Verisilicon Holdings, společnosti zabývající se návrhem speciálních aplikačních obvodů (ASIC).

„Intel Capital oznámil dokončení těchto investic pouhé dva měsíce po vytvoření čínského technologického fondu,” řekl Duane Kuang, ředitel Intel Capital China. „Rychlý růst místního technologického průmyslu a vysoká kvalita místních podnikatelů a jejich inovací je základem vysoké výhodnosti investic v Číně.“