Nokia N90 - multimediální telefon roku

16. 8. 2005 17:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia N90 zvolena multimediálním telefonem roku

Nokia N90 - multimediální telefon roku

Nokia dnes oznámila, že její multimediální produkt Nokia N90 získal ocenění Evropský multimediální telefon roku 2005-2006 od asociace EISA (European Imaging and Sound Association), která je největším sdružením odborných publikací v Evropě. Telefon Nokia N90 získal toto ocenění díky výjimečné kvalitě a řadě jedinečných funkcí, které z něj dělají jedno z nevýkonnějších zařízení na trhu.

Sdružení EISA ohodnotila přístroj Nokia N90 jako „nejlepší multimediální telefon svého druhu, který je nabitý pokročilými funkcemi z oblasti foto, video, audio a přenosu zpráv“. U zařízení N90 EISA rovněž vyzdvihla optiku Carl Zeiss, která umožňuje „plnohodnotné fotografování včetně pořizování a úpravy 2megapixelových snímků a videozáznamu ve formátu MPEG 4 a rozlišení 352X288.“

EISA je největší mediální organizací v Evropě, která má 50 členů z řad předních publikací v oblasti audio, video, foto a mobilní elektroniky z 20 evropských zemí. Na konci června všichni členové EISA formou voleb rozhodují o evropských cenách EISA. Porota každoročně volí nejlepší produkty v několika kategoriích a to ze všech výrobků představených v uplynulých 12 měsících.

Nokia N90 byla ohlášena v dubnu jako vlajkový fotografický produkt nové řady high-end přístrojů Nokia Nseries. Tento přístroj uspokojí i toho nejnáročnějšího fotografa a to zvláště díky kvalitní optice Carl Zeiss a řadě pokročilých fotografických funkcí.

„Nokia N90 pozvedla standard v oboru mobilních zařízení a zároveň si vysloužila uznání od předních spotřebitelských publikací v Evropě, z čehož máme obrovskou radost,“ řekl Tuula Rytil\xE4-Uotila, ředitel multimediální divize Nokia pro region EMEA. „Ocenění je též potvrzením správnosti strategie produktové řady Nokia Nseries – tedy vývoje vysoce výkonných multimediálních zařízení, která přispějí k nástupu plnohodnotné digitální konvergence.“

Tiskové zprávy

Diskuse