Logitech QuickCam Fusion - zábavná webová kamera

19. 8. 2005 17:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Logitech QuickCam Fusion přináší nejvyspělejší technologie v oblasti hardware i software, jaké kdy byly společně využity ve spotřební webové kameře

Logitech QuickCam Fusion - zábavná webová kamera

Webová kamera vylepšuje zážitek při videohovorech díky snímacímu senzoru s 1,3 megapixely, lepší světelné citlivosti, potlačení akustické zpětné vazby a třírozměrným avatárům

FREMONT, Kalifornie a Praha — 15. srpna 2005 — Společnost Logitech (SWX: LOGN) (NASDAQ: LOGI), celosvětově přední výrobce webových kamer, dnes představila webovou kameru Logitech QuickCam® Fusion™ a nastavila tak novou srovnávací laťku v oblasti spotřebitelských webových kamer použitím průlomových audio, video a softwarových technologií. Díky snímacímu senzoru se skutečným rozlišením 1,3 megapixelů, technologii Logitech® RightLight™, Logitech® RightSound™ a integrovanému mikrofonu, webová kamera QuickCam Fusion zásadně vylepšuje parametry pro zvuk i obraz oproti webovým kamerám předchozí generace. Vzhledem ke skutečnosti, že společnost Microsoft doporučuje webovou kameru QuickCam Fusion pro použití ve spojení s aplikací MSN® Messenger Video Conversation, je zážitek z přenosu synchronizovaného obrazu a zvuku při telefonování přes Internet lepší než kdykoli dříve.

Webová kamera QuickCam Fusion je první webovou kamerou dodávanou se softwarem Logitech® Video Effects, jenž byl rovněž představen právě dnes a který nabízí lidem další možnosti osobního přizpůsobení videhovorů a ještě více zábavy. Tento software – první svého druhu – lidem umožňuje, aby se jejich obraz úplně přetransformoval do třírozměrných animovaných postaviček, jejichž výrazy i pohyby budou přesně napodobovat původní mimické výrazy uživatelů, nebo jej mohou využít pro přidání animovaných doplňků, například brýlí nebo královské koruny, ke svému obrazu na monitoru. Software Logitech Video Effects pracuje se všemi oblíbenými aplikacemi pro okamžité zasílání zpráv, včetně MSN® Messenger Video Conversation, AOL® Instant Messenger™ (AIM®) a Yahoo!® Messenger.

„Uvedení webové kamery QuickCam Fusion je skutečně milníkem ve spotřebitelské video komunikaci,“ řekla Gina Clarková, ředitelka marketingu produktů Video Business Unit společnosti Logitech. „Dobyli jsme nová území díky našim technologiím, které webové kamery využívají v oblasti zvuku a obrazu, hardwaru i softwaru, aby zážitek z videohovorů přes Internet byl přirozenější a osobnější než doposud.“

Zlepšení výkonu v obrazu
Webová kamera Logitech QuickCam Fusion využívá technologii Logitech RightLight, která je systémem hardwarových a firmwarových technologií, jež zlepšují kvalitu obrazu webové kamery v celé škále světelných podmínek, obzvláště pokud je světla málo. Technologie Logitech RightLight zahrnuje vyspělou technologii snímacího senzoru, propracovaný firmware a vysoce kvalitní objektiv a tyto části se spolu podílejí na poskytování lepší světelné citlivosti a optimalizaci tónů pleťových barev a současně minimalizují zkreslení obrazu.

Webová kamera Logitech QuickCam Fusion se navíc vyznačuje ultra širokým záběrem objektivu, který dosahuje úhlu snímaného záběru až 78 stupňů – díky čemuž se videohovoru může pohodlně zúčastnit celá rodina. Webová kamera Logitech QuickCam Fusion dokáže zachycovat snímky s rozlišením až 1,3 megapixelů bez softwarového rozšíření nebo až 4 megapixely s využitím softwarového rozšíření. Je to rovněž první webová kamera společnosti Logitech certifikovaná pro podporu vyšších přenosových rychlostí dat přes vysokorychlostní USB rozhraní.

Čistý zvuk bez ozvěn, více možností spojení
Díky integrovanému mikrofonu, přiložené stereo náhlavní sadě a technologii Logitech RightSound poskytuje webová kamera QuickCam Fusion lidem možnost volby, jak chtějí provádět videohovory, a současně maximalizuje výkonnost v oblasti zvuku. Doposud při videhovorech uskutečňovaných pomocí webové kamery ve spojení s aplikací umožňující přenos živého zvuku a obrazu bylo nutné používat náhlavní sadu kvůli ozvěnám, čili zpětné vazbě, která vzniká, když jsou reproduktory počítače a mikrofon umístěny v těsné blízkosti. Technologie Logitech RightSound obsahuje vyspělé softwarové algoritmy, které jsou integrovány v softwarových ovladačích webové kamery a které ozvěny eliminují, takže lidé mohou komunikovat volněji bez náhlavní sady – stejně jako kdyby byli ve stejné místnosti s přáteli nebo s rodinou. Je-li potřeba při rozhovoru zachovat soukromí, je k dispozici vysoce kvalitní stereo náhlavní sada jako součást balení.

Propracovaný nový design
Webová kamera Logitech QuickCam Fusion má stylový nový design s nízkým profilem, který ji přibližuje k úrovni očí uživatele. Namísto toho, aby byla umístěna vysoko nad monitorem počítače, spočívá objektiv webové kamery ve tvaru oka těsně nad okrajem monitoru. Pružnou klipsnu lze připnout na jakoukoli obrazovku, ať se již jedná o klasický monitor nebo plochý panel. Když se kamera používá, logo Logitech umístěné na její přední straně se rozsvítí jemnou modravou září. Nepoužívá-li se, je možné přikrýt objektiv integrovaným krytem pro zajištění soukromí, který jej navíc pomáhá chránit. Konstrukce samotné webové kamery je menší než u ostatních webových kamer Logitech – tělo s objektivem webové kamery je vysoké pouze 4 centimetry. Chromový kovový prstenec kolem objektivu, jemně zdůrazněné detaily a leštěné tělo v barvě kovové půlnoční modře pomáhají, aby webová kamera ladila s nejvyspělejšími designy moderních počítačů.

Cena a dostupnost
Webová kamera Logitech QuickCam Fusion má v ČR doporučenou maloobchodní cenu 3.090,- Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse