ASUS DRW-1608P2 - rychlejší DVD vypalování

21. 8. 2005 18:07    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS DRW-1608P2 - dokonalejší řešení pro ukládání dat

ASUS DRW-1608P2 - rychlejší DVD vypalování

Praha; 18. srpna 2005 - Společnost ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel optických zařízení pro ukládání dat, dnes představila dvouformátovou interní DVD vypalovačku DRW-1608P2, která nabízí vylepšenou 8X DVD+/-R technologii pro dvouvrstvá média, 16X zápis na DVD+/-R a také 2X čtení DVD-RAM a umožňuje pracovat s více datovými formáty pro zajištění jednoduchého ukládání a sdílení dat.

Dokonalejší řešení pro zvýšení kapacity a efektivity ukládání dat
S rostoucí popularitou digitální multimediální zábavy se zvyšuje také zájem o lepší kvalitu uchování dat a větší kapacitu pro ukládání videa a zvuku. ASUS DRW-1608P2 podporuje nejnovější dvouvrstvou technologii zápisu, která takřka zdvojnásobí kapacitu DVD+R z 4,7 GB na 8,5 GB, což umožňuje archivovat až 4 hodiny kvalitního videa. Navíc lze s novou technologií zápisu do dvou vrstev dosáhnout plné kapacity na jedné straně disku, takže disk není třeba obracet.

Přizpůsobení pro širokou škálu formátů médií je také velmi důležité. ASUS DRW-1608P2 umožňuje čtení a nahrávání médií formátu DVD-R/RW i DVD+R/RW a nabízí až 16X zápis na DVD-R i DVD+R. Díky podpoře obou formátů vytváří DRW-1608P2 DVD disky, které mohou být čteny a přehrávány ve většině DVD-ROM mechanik a DVD přehrávačů. Zařízení umožňuje také 2X čtení DVD-RAM, 6X přepis DVD-RW, 8X přepis DVD+RW, 16X čtení DVD-ROM, 40X zápis CD-R, 32X přepis CD-RW a 40X čtení CD-ROM, čímž zajišťuje flexibilní a rychlý provoz.

Společnost ASUS DRW-1608P2 zavedla některé inovativní technologie, které jsou používány pouze v optických zařízeních ASUS, například:

FlextraLink™ - Zajišťuje, že už žádný další disk nepřijde nazmar
S inovativními technologiemi má vypalovačka špičkové schopnosti pro ukládání dat. FlextraLink™ odstraňuje problémy s podtečením bufferu a zabraňuje tak vzniku nepoužitelných disků, zatímco FlextraSpeed™ zvyšuje přesnost a spolehlivost při zápisu a přepisu na široké škále certifikovaných medií. Po celou dobu nahrávacího procesu FlextraLink™ neustále hlídá stav datového bufferu a FlextraSpeed™ zároveň monitoruje nahrávané medium a volí nejvhodnější rychlost zápisu, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita záznamu. Obě speciální technologie ASUS využívají minimum systémových prostředků, díky čemuž zůstává PC stále plně akceschopný a je k dispozici pro jiné aplikace i během procesu nahrávání.

FlextraSpeed™ – Nahrávejte optimální rychlostí
FlextraSpeedTM neustále monitoruje nahrávané medium a nastavuje optimální rychlost nahrávání pro zajištění nejlepší kvality záznamu. Výsledkem je zvýšená přesnost a spolehlivost čtení, zápisu i přepisu při použití široké škály certifikovaných medií v různých formátech. Optimální provozní rychlost také účinně snižuje hlučnost, prodlužuje životnost motoru a snižuje zátěž CPU.

Technologie DDSS II – Vysoce kvalitní záznam dat
DRW-1608P2 využívá také patentovanou technologii ASUS DDSS II, která minimalizuje vliv vibrací způsobených motory, komponentami a skříněmi PC. Stabilizuje snímací hlavu horizontálně i vertikálně, čímž dosahuje přesnějšího sledování stopy a potlačení vibrací způsobených motory s vysokými otáčkami. Airflow Field Modification (AFFM) je další unikátní technologie snižující hluk a vibrace při používání vysokorychlostní mechaniky. AFFM slouží pro kompenzaci nerovnoměrného proudění vzduchu uvnitř mechaniky, protože rovnoměrné rozdělení tlaku vede k tiššímu a stabilnějšímu provozu.

Specifikace
-16X zápis DVD-R/6X přepis DVD-RW/16X zápis DVD+R/8X přepis DVD+RW/8X zápis DVD±R (DL)/2X čtení DVD-RAM /16X čtení DVD-ROM/40X zápis CD-R/32X přepis CD-RW/40X čtení CD-ROM
- Možnost vertikální a horizontální montáže
- Podporuje DAO, TAO, SAO, Packet Write
- Podporuje Windows XP/NT/ME/2000/98SE
- Mnoho formátů: DVD-ROM, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD-Video, DVD-RAM, CD-R, CD-RW, CD-DA, CD-ROM Mode1, CD-ROM/XA Mode2, Photo CD, CD-I, CD-Extra, CD-Text
- Prodáváno s nejnovějším softwarem NERO a ULEAD

Tiskové zprávy

Diskuse