Nokia - dodavatel vybavení pro sítě třetí generace WCDMA

21. 8. 2005 18:10    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia se stala dodavatelem základního vybavení pro výstavbu sítě třetí generace WCDMA pro společnost 3 Ireland

Espoo, Finsko – Společnost Nokia oznámila, že se stala dodavatelem základních síťových prvků pro výstavbu sítě třetí generace WCDMA, páteřní sítě IP a řešení Nokia NetAct (TM) určeného pro správu sítě pro společnost Hutchison 3G Ireland (vystupující pod obchodní značkou „3 Ireland“), která 26. července 2005 zahájila provoz své sítě třetí generace. Pro společnost Nokia je to již padesátá uzavřená smlouva týkající se výstavby sítě třetí generace WCDMA.

Nokia také podpoří rychlý rozjezd sítě poskytováním služeb v oblasti plánování a návrhu sítě, projektového řízení, realizace a integrace. V rámci služeb týkajících se návrhu sítě zpracuje Nokia požadované návrhy a konfigurace systémů pro přepojování okruhů, systémů pro přepojování paketů

a páteřní sítě IP.

Společnosti Nokia se díky uzavřené smlouvě podařilo ve spolupráci se společností Hutchison vstoupit na nový trh a zároveň i posílit svoji stávající pozici klíčového dodavatele infrastruktury pro celou skupinu Hutchison Group.

„Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli pro nejlepší možné dodavatele síťového vybavení pro naši společnost působící v Irsku,“ uvedl Stephen Pilkington, ředitel pro komerční rozvoj společnosti 3 Ireland. „Tito dodavatelé nám nabízejí potřebné zkušenosti, které budou důležité při rozšiřování provozu sítě během příštích několika let. Jsme přesvědčeni, že zkušenosti společnosti Nokia s výstavbou sítí třetí generace WCDMA a také její schopnost reagovat na naše potřeby zajistí, že budeme našim zákazníkům

v Irsku schopni nabídnout ty nejpokročilejší mobilní služby.“

„Skupina Hutchison Group si v oboru mobilních komunikací vybudovala prvotřídní pověst. Proto nás těší, že s touto společností můžeme nadále úzce spolupracovat při výstavbě jejich sítě třetí generace v Irsku

a můžeme tak ještě více posílit náš vztah s tímto předním hráčem v oblasti telekomunikací,“ uvedl Bob Bird, viceprezident divize Networks společnosti Nokia.

O společnosti 3 Ireland
Společnost 3 Ireland je novým hráčem na irském trhu mobilních služeb, kde pod obchodní značkou „3“ provozuje jednu z licencí na mobilní síť třetí generace. Společnost 3 je předním evropským operátorem poskytujícím mobilní videoslužby (v rámci sítí třetí generace) a byla také první společností, která evropským zákazníkům nabídla mobilní služby sítí třetí generace.

Společnost 3 vystavěla v Irsku novou mobilní videosíť třetí generace, která prostřednictvím konvergence mezi médií, informacemi a telefonními službami svým uživatelům nabízí mobilní videohovory v reálném čase, multimediální obsah a další formy mobilní zábavy. Společnost také podepsala smlouvu o národním roamingu, na jejímž základě její zákazníci získávají plný přístup ke GSM síti provozované společností Vodafone Ireland (síť druhé generace). To zaručuje, že zákazníci společnosti

3 Ireland budou moci využívat výhod stejného celostátního pokrytí, jakého využívají i zákazníci společnosti Vodafone Ireland, která tuto GSM síť provozuje.

Výhradním vlastníkem společnosti 3 Ireland je skupina Hutchison Whampoa Group, která je také držitelem licencí pro provozování mobilních sítí třetí generace v Austrálii, Dánsku, Hong Kongu, Itálii, Izraeli, Norsku, Rakousku, Švédsku a Velké Británii. V březnu 2005 společnost 3 oznámila, že celosvětově počet jejích zákazníků přesáhl 8 milionů.

Tiskové zprávy

Diskuse