Nokia - HSDPA pro T-Mobile

21. 8. 2005 18:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia se chystá dodávat své HSDPA řešení mobilnímu operátorovi T-Mobile v Německu, Nizozemsku a Velké Británii

Řešení Nokia High Speed Packet Downlink Access (HSDPA) je softwarový upgrade sítě WCDMA. S řešením HSDPA se v první fázi rychlost datových přenosů zvýší na 1-2 Mbps.

Espoo, Finsko – Společnosti T-Mobile a Nokia podepsaly dohodu, na jejímž základě Nokia dodá své řešení HSDPA pro T-Mobile v Německu, Nizozemsku a Velké Británii.

Podle uzavřené smlouvy dodá Nokia společnosti T-Mobile v uvedených třech zemích své řešení HSDPA

a zároveň zde rozšíří kapacitu radiových sítí. Součástí dodávky je také instalace, uvedení do provozu a optimalizace sítě.

„Nasazení nejmodernějšího HSDPA řešení od společnosti Nokia nám umožní nabídnout skutečně širokopásmový přístup k novým službám,“ uvedl Joachim Horn, technický ředitel společnosti T-Mobile Germany a vedoucí mezinárodního týmu pro plánování a technický rozvoj. „Se zaváděním HSDPA začneme v roce 2006 v Německu a potom budeme pokračovat v Nizozemsku a ve Velké Británií.“

„Uzavřená smlouva je dobrým příkladem úspěšné spolupráce mezi společnostmi Nokia a T-Mobile na poli vysokorychlostního mobilního přístupu a širokopásmových aplikací,“ dodal Robin Lindahl, viceprezident divize Networks společnosti Nokia.