APC - finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2005

25. 8. 2005 17:43    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost American Power Conversion oznámila finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2005. Čistý zisk meziročně vzrostl o 56 procent.

WEST KINGSTON, R.I. – 23. srpna 2005 - Společnost American Power Conversion dnes oznámila finanční výsledky za druhé čtvrtletí 2005. Tržby v tomto období činily 480,6 milionu dolarů, což bylo o 21 procent více ve srovnání s 395,7 milionu ve druhém čtvrtletí 2004 a o 18 procent více ve srovnání s 408 miliony v prvním čtvrtletí 2005. Čistý zisk ve druhém čtvrtletí činil 41,9 milionu dolarů neboli 0,21 dolaru na akci, což byl meziroční nárůst o 56 procent z 26,8 milionu dolarů anebo O,13 dolaru na akcii. Zároveň šlo o nárůst o 16 procent z 36 milionů dolarů neboli 0,18 dolaru na akcii v prvním čtvrtletí 2005.

"Společnost American Power Conversion ve druhém čtvrtletí zaznamenala vysokou poptávku, což dokládá osmý dvojciferný čtvrtletní růst tržeb v řadě a nejvyšší meziroční nárůst od čtvrtého čtvrtletí 1999,” řekl generální ředitel společnosti APC Rodger B. Dowdell, Jr. "Poptávka byla silná ve všech oborech a lze ji přičíst dobré makroekonomické situaci pro nákup IT zařízení, která nyní podle nás panuje, úspěchu našich pokračujících strategických investic, jimiž chceme docílit toho, aby se společnost APC stala jedničkou na trhu s infrastrukturou (NCPI). Vzhledem k silnému růstu tržeb, který převyšuje naše investice do vývoje výrobků a aktivit vytvářejících poptávku, nás těší celkový pokrok, jejž jsme ve druhém čtvrtletí dosáhli.”

Přehled podle výrobních oborů a geografických oblastí

Společnost APC ve druhém čtvrtletí 2005 zaznamenala růst ve všech výrobních oborech a důležitých geografických oblastech.

Divize Velké systémy, kterou tvoří zejména trojfázové nepřerušitelné zdroje napájení (UPS), globální služby společnosti APC, přesné chlazení a doplňkové produkty pro datová centra, podniky a komunikační zařízení, zaznamenala tržby 104,9 milionu dolarů, což byl meziroční nárůst o 35 procent a čtvrtletní o 30 procent. Divize Velké systémy vytvořila 22 procent celkových tržeb společnosti ve druhém čtvrtletí. Růst v divizi Velkých systémů táhla poptávka po architektuře "na vyžádání” InfraStruXure pro datová centra. Na meziročním a čtvrtletním výkonu firmy se rovněž solidně podílely průmyslové systémy vytvořené na zakázku.

Divize Malé systémy, která produkuje ochranu napájení, UPS a nástroje pro správu PC, servery a síťové trhy, ve druhém čtvrtletí vykázala meziroční růst tržeb o 18 procent na 356,2 milionu dolarů. Ve čtvrtletním srovnání vzrostla o 16 procent. Vytvořila tak 74 procent tržeb společnosti za druhé čtvrtletí. Růst v této divizi těžil ze zdravé poptávky jak po produktových rodinách UPS pro stolní počítače a sítě, tak po produktech, jež souvisejí s InfraStruXure.

Obchodní výhled
"Je evidentní, že naše investice do nových produktů a prodejních i marketingových programů napomáhají nárůstu tržeb. Tvorba poptávky je vzrůstající jak v případě řešení pro datová centra InfraStruxure, tak v případě naší základní nabídky,” pokračoval Dowdell. "Chceme-li naše dosavadní výsledky dále zúročovat, musíme v těchto investicích pokračovat. Pokrok, kterého jsme až dosud dosáhli, byl silný, protože nadále vyvíjíme nové způsoby designu, stavby a provozu datových center, čímž vycházíme vstříc potřebám našich zákazníků, kteří potřebují řešení síťové infrastruktury. I nadále proto hodláme investovat tak, abychom zajistili konsolidaci firmy a její další expanzi na nových trzích."