APC InfraStruXure v Harvard Medical School

25. 8. 2005 17:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost APC oznámila, že Harvard Medical School ve svém novém datovém centru v Bostonu nedávno instalovala řešení InfraStruXure.

Harvard Medical School, jedna z prvních digitalizovaných lékařských univerzit ve Spojených státech si pořídila řešení InfraStruXure, které tvoří jeden N+1 systém o výkonu 40 kW a jeden systém o výkonu 80 kW s 35 policemi, správou kabelů, sledováním prostředí a měřenými napájecími jednotkami.

Harvard Medical School nainstalovala řešení pro ukládání dat na základě InfraStruXure, chce si tak zajistit vysokou dostupnost elektronických informací a vědeckých dat.

Harvard Medical School může díky InfraStruXure kdykoliv zpřístupnit svůj výzkum a studijní programy online

WEST KINGSTON, R.I. , PRAHA – 25. srpna 2005 – Společnost American Power Conversion (APC), oznámila, že Harvard Medical School, jedna z prvních plně digitalizovaných lékařských univerzit v USA, si nedávno pro své nové datové centrum v Bostonu pořídila řešení InfraStruXure. Studenti, fakulta a výzkumní pracovníci jsou totiž při své práci stále více závislí na informačních technologiích, díky kterým mohou efektivněji vyučovat, studovat nebo dokonce diagnostikovat nemoci. Pracovníci Harvard Medical School proto 24 hodin 7 dní v týdnu 365 dní v roce potřebují škálovatelnou, špičkovou technologií, která je vždy dostupná.

Vedoucí informačního centra Harvard Medical School John D. Halamka řekl: "Na Harvard Medical School je každá přednáška elektronicky snímána, vysílána a archivována, aby ji bylo možné kdykoliv v budoucnu znovu přehrát. Zachycujeme a ukládáme každé mikroskopické sklíčko. Studenti se tak místo na mikroskop mohou zaměřit na histologii a patologii. Při výuce je velmi výrazným pomocníkem pro studenty i profesory elektronická pošta. Rozsáhlé shluky dat, ale i samotné tempo přibývání dat ve výzkumu a na akademické půdě s sebou nesou specifické požadavky na provozní napájení, šířku pásma a pokročilé skladovací technologie. Zároveň kdykoliv a kdekoliv na vyžádání poskytujeme přístup 8000 lékařským časopisů. V klíčovém výzkumu, komunikaci a vzdělávání nelze pokračovat, pokud datová centra a sítě neběží a nejsou dostupné."

Jednou z hlavních příčin úspěchu Harvardu byla standardizace IT infrastruktury, což snižuje riziko selhání jednotlivce a umožňuje odhalit vlastní příčiny poruch a vytvořit pro celou organizaci společné postupy. Standardizace má ale přínos i pro koncové uživatele. Přináší jim autonomii, kterou vyžadují. Vzhledem k tomu, že datové centrum je "srdcem" provozu IT, rozhodli se, že nové datové centrum vytvoří na základě stejné filozofie standardizace, jíž se řídili při tvorbě IT infrastruktury.

Stephen Martin, ředitel výrobních provozů na Harvard Medical School, řekl: "Po zevrubném zhodnocení dostupných řešení jsme vybrali architekturu InfraStruXure od společnosti APC. Z dostupných řešení totiž šlo o jediný systém, jenž využívá standardizované, přednastavené a vyzkoušené stavební bloky, které dohromady fungují jako systém. Ostatní řešení, která jsme testovali, tvořily řady jednotlivých, "osamocených" produktů od různých výrobců. Nebyly proto navrženy tak, aby společně fungovaly jako systém. Tradiční systém vás obvykle upozorní na chyby, až když se v něm vyskytnou potíže. Identifikace problému je navíc kvůli většímu množství dodavatelů, nedostatku standardizace a vysoké závislosti na externích specialistech obtížná. Díky InfraStruXure a jejímu standardizovanému přístupu obdržíme varování okamžitě poté, co síť překročí kritickou hranici. Díky tomu, že je toto řešení redundantní, lze identifikovat přesný čas výskytu chyby za běhu systému. InfraStruXure má rovněž "samo-léčící" schopnosti, její komponenty totiž lze vyměňovat za běhu."

Mezi další specifické problémy, které Harvard Medical School potřebovala vyřešit a které ji přiměly ke koupi InfraStruXure, byla škálovatelnost, nižší provozní náklady a úspěšná instalace aplikací s vysokou hustotou osazení. Datová centra musí mít schopnost spustit novou kapacitu "podle aktuální potřeby", protože data, která produkuje výzkum a elektronická výuka, neustále přibývají. Pro tradiční systémy se proto vždy budovaly nadměrné prostory, aby systém bylo možné v budoucnu rozšířit. Neslo to sebou ale vyšší náklady na pořízení i provoz zařízení.

Dalším klíčovým faktorem při hledání správného řešení byla podle Martina vysoká hustota osazení technologie: "Chtěli jsme, aby naše náklady na prostory byly co nejnižší. Potřebovali jsme proto, aby naše IT zařízení bylo vysoké, ale ne široké. Povedlo se nám to díky umístění více blade serverů s vysokou hustotou do každého racku. Problémy s hustotou napájení jsme řešili odjakživa. Nejprve jsme dosahovali průměrného výkonu 1,5 kW na jeden rack. Když jsme začali instalovat blade servery a skladovací jednotky, najednou jsme potřebovali výkon 3-5 kW na jeden rack. Současné tradiční systémy mohou v průměru nabídnout výkon jen 1-2 kW na rack. Systém InfraStruXure však dokáže podpořit výkon blade serverů více než 5 kW blade na jeden rack, do budoucna jej lze navíc rozšířit až na 20 kW na rack. Rozměry InfraStruXure efektivně snižují nároky na prostor, protože jsou připraveny na blade servery s vysokou hustotou osazení technologie."

Dalším klíčovým důvodem pro volbu řešení od společnosti APC byla schopnost dodat vysoce kvalitní IT zařízení za rozumných nákladů. Harvard Medical School raději než předimenzované UPS o výkonu 200 kW koupila řešení InfaStruXure, které tvoří jeden N+1 systém o výkonu 40 kW a jeden systém o výkonu 80 kW s 35 policemi, správou kabelů, sledováním prostředí a měřenými napájecími jednotkami. Provedení InfraStruXure umožňuje flexibilní škálování prostým přidáním dalších racků, baterií a napájecích modulů. Reality v oblasti, kde škola sídlí, jsou velmi drahé. Harvard zároveň ví, že mu dosavadní prostory pravděpodobně během několika let nebudou stačit. Mobilita InfraStruXure škole umožňuje systém přestěhovat. Nemusí ho tak zanechat na místě a kupovat zcela nový systém.

Poslední z důvodů, které rozhodly, byla váha. Škola se totiž nachází v pátém patře budovy. Rozměry systémů InfraStruXure s výkonem 80 kW a 40 kW Harvardu umožnily rozprostřít hmotnostní zátěže na podlaze. Nebylo tak nutné soustředit větší systém na jednom přehuštěném místě. Lokální konzultant společnosti APC Matt Russell ze společnosti Power Resources Harvardu při navrhování centra několikrát výrazně pomohl. Matt a jeho tým během tohoto procesu usměrňovali Harvard tak, aby škola byla s konečným produktem plně spokojena. Zúčastnil se několika jednání o designu či instalaci centra. Zároveň se podílel na úpravách původního návrhu, což vyřešilo několik problémů, na něž Harvard narazil během druhé fáze projektu.

"Společnost American Power Conversion těší, že mohla Harvard Medical School poskytnout základy pro kritickou síťovou infrastrukturu, které vyhovují stejně přísným standardům dostupnosti a výkonu jako jejich síť," řekl viceprezident společnosti APC pro globální prodeje Ed Bednarcik. "To, že si Harvard Medical School vybrala InfraStruXure, je fantastickým příkladem vysokoškolské instituce, která zjevně zaujímá vedoucí pozici ve zdravotnickém průmyslu díky tomu, že využívá inovativní technologie, aby zvýšila kvalitu svého výzkumu i kvalitu výuky budoucích lékařů."

Tiskové zprávy

Diskuse