Fujitsu Siemens Plazmové televize MYRICA P42-2 a MYRICA P50-2

26. 8. 2005 18:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové televizory MYRICA - první krok k digitální domácnosti

Fujitsu Siemens Plazmové televize MYRICA P42-2 a MYRICA P50-2

Praha 25. srpna 2005 - Společnost Fujitsu Siemens Computers uvádí na český trh poslední generaci plazmových a LCD televizních monitorů formátu 16:9 pro komerční a profesionální využití. Nově uvedené modely LCD televizí MYRICA V27-1 a MYRICA V32-1 mají úhlopříčku 68 cm nebo 80 cm a kromě tradičně vysoké kvality obrazu jsou jejich výhodou velmi zajímavé ceny začínající na 25 120 Kč bez DPH. Plazmové televize MYRICA P42-2 a MYRICA P50-2 mají úhlopříčku o rozpětí 107 cm a 127 cm. I plazmová MYRICA P42-2 je přitom nabízena za příznivou koncovou cenu od 58 560 Kč bez DPH. Fujitsu Siemens Computers tak s novými modely MYRICA přináší do obývacích pokojů ostrý a realistický obraz, který v kombinaci s úchvatným zvukem nabízí zážitek, na jaký jste zvyklí z kinosálů.

"Pořízení kvalitní zobrazovací jednotky, ke které lze připojit jak počítač, tak běžné přístroje pro domácí kino, je prvním krokem k zařízení digitální domácnosti. Naplnění myšlenky domácnosti, jejímž ústředním centrem se stává multimediální počítač, není příliš vzdálené. Správný displej pro digitální domácnost by tedy kromě počítačového vstupu měl podporovat také televizní formáty pro vysoké rozlišení," uvedl Martin Sahula, ředitel prodeje pro segment Consumer Fujitsu Siemens Computers.

Všechny nové modely MYRICA podporují reprodukci obrazu s vysokým rozlišením. Vysoké rozlišení se v praxi promítá do větší ostrosti a hloubky zobrazované scény a celkově zjasní sledovaný obraz. "Rozdíl je pouhým okem patrný na první pohled, je přibližně stejně velký, jako při porovnání digitální fotografie ze staršího digitálního fotoaparátu a snímku z novějšího modelu s rozlišením několika megapixelů," dodává Martin Sahula. Výhody takového obrazu si lze vychutnat už dnes – například připojením novějšího DVD přehrávače nebo právě multimediálního počítače. Vedle televizního signálu podporují displeje MYRICA také mnoho dalších obrazových vstupů, mimo jiné AV, S-Video a YUV. Pro připojení počítače jsou připraveny vstupy DVI-D a VGA, displeje MYRICA je dále možné připojit k dalším zařízením pro domácí kino (např. zvuková aparatura).

Uvedené modely televizí MYRICA disponují všemi běžnými funkcemi z oblasti televizní techniky, jako obraz v obraze (PIP), teletext, automatické vypnutí apod. Navíc jsou vybaveny speciální funkcí pro korekci šumu. LCD televize MYRICA jsou založeny na klasické technologii displejů z tekutých krystalů, která se doposud masově využívala v počítačových displejích. Mezi největší výhody této technologie patří zejména stabilní obraz bez kmitání a vysoká přesnost zobrazení podpořená vysokým rozlišením samotného panelu. Představené LCD televizory MYRICA lze navíc sledovat téměř z libovolného úhlu.

Plazmové televize MYRICA využívají technologii, vyvinutou speciálně pro zobrazovací panely velkého rozměru. Mezi její největší přednosti patří zejména vysoké rozlišení, vysoký jas, velmi vysoký kontrastní poměr a také široké pozorovací úhly. Kromě domácnosti tak lze Plasma TV MYRICA vhodně použít například jako displej pro prezentační účely, informační panel nebo zobrazovací jednotku pro veřejnou televizní projekci.

Za technickou kvalitou nezaostávají televize MYRICA ani vzhledem. Unikátní aluminiový rám, vyráběný na zakázku speciálně pro Fujitsu Siemens Computers německou designérskou společností zcela určitě v žádném interiéru ostudu neudělá.

Detailní technické informace k jednotlivým modelům lze získat na adresách:
MYRICA V27-1: www.fujitsu-siemens.cz/datasheets/consumer/ds_MYRICA_V27-1_cz.pdf
MYRICA V32-1: www.fujitsu-siemens.cz/datasheets/consumer/ds_MYRICA_V32-1_cz.pdf
MYRICA P42-2: www.fujitsu-siemens.cz/datasheets/consumer/ds_MYRICA_P42-2_cz.pdf
MYRICA P50-2: www.fujitsu-siemens.cz/datasheets/consumer/ds_MYRICA_P50-2_cz.pdf

Tiskové zprávy

Diskuse