Intel - investice do rozvoje WiMAX

30. 8. 2005 20:06    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti budou spolupracovat na dalším rozvoji WiMAX sítí

SYDNEY, Austrálie, 30. srpna 2005 – Provozovatel širokopásmových bezdrátových sítí Unwired Australia a společnost Intel oznámili, že investiční společnost Intel Capital odsouhlasila investici do obchodovatelných dluhopisů společnosti Unwired v nominální hodnotě 37 milionů australských dolarů (zhruba 27,9 milionů USD). Tato investice je součástí úsilí obou společností o další pokroky v zavádění WiMAX sítí.

Unwired využije prostředky prvořadě k rozšíření služeb do dalších větších australských měst.

Firmy se ve společném prohlášení zavázaly ke koordinované propagaci mobilních služeb širokopásmových bezdrátových sítí využívající WiMAX sítě na území Austrálie. Společnost Unwired plánuje zavedení budoucích produktů Intel s podporou připravovaného standardu WiMAX systémů IEEE 802.16e, a to v infrastruktuře i noteboocích.

"Neustálé investice do technologie WiMAX jsou strategicky důležité pro celé odvětví," řekl Arvind Sodhani, prezident společnosti Intel Capital. "Díky nim bude možné nabídnout rychlý, plnohodnotný širokopásmový přístup k Internetu velké části populace v kratším časovém horizontu."

Tiskové zprávy

Diskuse