Lenovo přichází s inovacemi v oblasti zabezpečení počítačů

5. 9. 2005 16:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Lenovo přichází s inovacemi v oblasti zabezpečení počítačů, správy systémů a produktivity uživatelů. Nové technologie ThinkVantage™ pomohou v boji proti bezpečnostním hrozbám a pomohou zvýšit produktivitu uživatelů

Paříž, 30. srpna 2005 – Společnost Lenovo dnes oznamuje řadu nových a aktualizovaných řešení, která v souladu s jejím posláním přinášejí skutečně užitečné inovace. Tyto inovace dávají zákazníkům jasnou hodnotu a odlišují společnost Lenovo od zbytku trhu, který je komoditně orientován.

Mezi hlavní výhody vylepšeného portfolia technologií ThinkVantage patří snadná instalace systému, snadné zavádění aktualizací, zdokonalená správa hesel, snadné a robustní šifrování souborů a také zdokonalené funkce zálohování a obnovení.

Lenovo zároveň představuje novou sadu aplikací pro správu, které využívají technologii LANDesk a budou sloužit jako centrální bod přístupu k jednotlivým technologiím ThinkVantage. Komplexní nabídku doplňují služby instalační podpory ThinkPlus, které umožňují zákazníkům naplno realizovat všechny dostupné výhody.

Nové technologie ThinkVantage zahrnují aktualizované verze produktů Rescue & Recovery, Client Security Solution, System Migration Assistant, ThinkVantage System Update a ImageUltra Builder.

Software společnosti LANDesk slouží pro správu systémů a zabezpečení v IT odděleních. Řešení Lenova tak vytváří integrovanou „řídící konzolu ThinkVantage“, jež poskytuje přístup ke všem technologiím ThinkVantage.

Ochrana firemních a osobních dat vyžaduje čím dál větší úsilí, což koncové uživatele často frustruje a připravuje o čas. Nové technologie ThinkVantage na tento trend reagují a snaží se jej obrátit. Proto poskytují rychle a snadno použitelné nástroje pro zabezpečení a zajištění produktivity.

Mezi nové služby zvané „ThinkPlus“ patří instalační podpora na místě nebo po telefonu, vytvoření instalačních snímků systémů a rozšíření záruky.

Nové vlastnosti nástroje Rescue and Recovery:
- Nové funkce obnovení, které umožňují uživatelům obnovit počítač po zhroucení bez ztráty klíčových osobních nastavení a bez nutnosti obnovovat soubory.
- Nový způsob ukládání, který uchovává pouze nejaktuálnější kopie velkých souborů, což snižuje velikost záloh a šetří místo na pevném disku.
- Nový nástroj pro analýzu zálohování vybere soubory, které lze ze zálohování bezpečně vyřadit a u kterých je vhodné kvůli úspoře místa uchovávat jen jednu záložní kopii.

Nové funkce ThinkVantage pro aktualizaci systému:
- Přímé připojení ke službám a podpoře s možností instalovat aktualizace ovladačů, softwaru a BIOSu.
- Integrace do zákazníkova systému správy počítačů pro distribuci firemních aplikací metodou push i pull.
- Podrobná data pro inventarizaci systémů a zasílání upozornění do firemního systému správy inventáře.

Nové vlastnosti zabezpečení klienta:
- Snadno použitelný průvodce nastavením, který se spustí okamžitě po prvním zapnutí počítače.
- Možnost obnovit přihlašovací hesla bez výdajů na volání podpory.
- Audit zabezpečení systému.

Kromě toho byla do nového řešení Client Security Solution 6.0 začleněna technologie Utimaco SafeGuard PrivateDisk, která umožňuje uživatelům notebooků ThinkPad a stolních počítačů ThinkCentre vytvořit šifrovaný virtuální disk pro bezpečnější a snadnější ukládání důvěrných dat. Jako volitelné příslušenství Lenovo nabízí Utimaco SafeGuard Easy pro zašifrování všech dat na pevném disku.

Společnost Lenovo inovovala také ostatní technologie ThinkVantage, například nástroj Secure Data Disposal, který funguje jako skartovačka elektronických dat a umožňuje zákazníkům trvale vymazat data z pevného disku, aby nebylo možné znovu získat citlivé informace po jejich vrácení nebo nahrazení.

O technologiích ThinkVantage

Technologie ThinkVantage jsou k dispozici u notebooků ThinkPad a stolních počítačů ThinkCentre a snižují závislost počítačů na týmu technické podpory nebo zásazích uživatele ohledně základních úkolů jako instalace, zálohování, údržby a zabezpečení. Uvolňují kapacitu uživatelů a pracovníků IT, aby se mohli soustředit na vytváření konkurenční výhody pro svou firmu. Náklady na instalaci, podporu a likvidaci podle odborných analytiků tvoří zhruba 80 procent všech nákladů za dobu životnosti počítače. Technologie ThinkVantage pomáhají zákazníkům tyto provozní náklady snižovat. Další informace jsou k dispozici na www.lenovo.com/think.

Tiskové zprávy

Diskuse