ASUS Extreme AX800 Silencer

5. 9. 2005 16:25    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS Extreme AX800 Silencer nabízí výjimečnou PCI-E grafiku s unikátní technologií odvodu tepla. Technologie SilentCool bez použití ventilátoru pro špičkové chlazení s hlučností 0dB

ASUS Extreme AX800 Silencer

Praha; 1. září 2005 – Společnost ASUSTeK Computer Inc (ASUS), přední poskytovatel vysoce kvalitních grafických řešení, dnes představila grafickou kartu Extreme AX800 Silencer. Tato karta disponuje v současnosti nejvýkonnějším grafickým procesorem ATi RADEON® X800 pro sběrnici 16 x PCI Express a je vybavena inovativní technologií ASUS SilentCool® Technology a celou řadou dalších exkluzivních funkcí. Extreme AX800 Silencer v porovnání s jakoukoliv z konkurenčních grafických karet poskytuje vynikající vizuální zážitek.

„V minulosti býval vyšší grafický výkon spojen s vyšší hlučností,“ uvedl Kent Chien, ředitel pro grafické produkty ASUS. S technologií ASUS SilentCool® Technology si uživatelé mohou nyní vychutnat aplikace vyžadující vysoce výkonnou grafickou kartu bez toho, aby byli rušeni hlukem chladícího ventilátoru.“

Aby bylo možné vytvořit řešení pro odvod tepla bez ventilátoru

(a tudíž bez hluku), které by rovněž umožňovalo dosažení vysokého grafického výkonu, použila společnost ASUS několik unikátních inovací:

Větší a účinnější plocha pro výměnu tepla
Technologie SilentCool® zahrnuje velký chladič, který výrazně zvyšuje teplosměnnou plochu pro odvod tepla z grafického procesoru. Skrytá tepelná trubice a vrstvená žebra (obojí vyrobené z mědi, která je velmi účinným vodičem tepla) následně odvádějí teplo z chladiče a umožňují jeho rychlý rozptyl. Technologie SilentCool je podobná technologiím používaným u chladičů pro počítačové procesory a snižuje teplotu procesoru až na 40˚C v porovnání s chladiči bez ventilátorů u konkurenčních karet.

Unikátní mechanická konstrukce

Vrstvená měděná žebra jsou umístěna na unikátních kloubech, které umožňují natáčení žeber o 90˚. V závislosti na umístění kritických komponent, jako jsou CPU, tranzistory nebo kondenzátory atd. může uživatel žebra otočit pryč od těchto oblastí, aby byl zajištěn optimální rozptyl tepla.

Kromě špičkových technických parametrů tato grafická karta nabízí také exkluzivní inovace, které jsou dostupné pouze u řešení značky ASUS:

Inteligentní video technologie Splendid: Technologie Splendid, která je součástí ovladače grafických karet značky ASUS, detekuje spuštění a používání grafických aplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu tak, aby bylo dosaženo nejlepších vizuálních výsledků. Splendid dále nabízí pět režimů pro nejlepší vizuální výsledky v různých grafických aplikacích (standardní, hra, kino, scenérie a noc)

GameFace Messenger: jedná se o uživatelsky přívětivé rozhraní podobné těm, která jsou známá z nejoblíbenějších služeb pro zasílání rychlých zpráv, a které zrychluje proces přizvání více hráčů k on-line hře. Stačí se zaregistrovat, přihlásit se a začít se bavit. GameFace Messenger se používá stejně snadno, jako ostatní podobné bezplatné aplikace na trhu.

GameLiveShow: Podobně jako lidé sdílejí své životy a myšlenky pomocí blogů, zkušení hráči se často chtějí podělit o své důkladně promyšlené strategie a kombinace. GameLiveShow je další inovativní funkce dostupná u grafických karet ASUS, která má za cíl umožnit hráčům snadnou výměnu jejich herních zkušeností přes Internet. Další hráči se mohou přihlásit a zjistit on-line, jak to dělají odborníci.

ASUS GameReplay: Cvičení dělá mistra a to platí i pro počítačové hry. V případě populárních týmových her pro místní počítačové sítě (jako jsou Counter Strike a Unreal Tournaments) je klíčem k vítězství správná strategie. GameReplay zaznamenává průběh hry ve formě MPEG4 video souborů, takže týmy mohou následně vyhodnocovat všechny pohyby a taktiku, aby se mohly do budoucna poučit ze svých chyb. Zaznamenané soubory mohou být rovněž použity jako spořiče obrazovky nebo umístěny do blogů.

Dále jsou s grafickou kartou dodávány dvě atraktivní 3D hry:

Project Snow Blind – nejnovější bojová FPS hra pro více hráčů.
Xpand Rally – závod s výkonnými rallye automobily uprostřed realistických scenérií.

ASUS Extreme AX800 Silencer je již v prodeji.

Technické parametry:
Název modelu ASUS EAX800 Silencer/ 2DTV/ 256M
Grafický procesor ATI Radeon X800
Video paměť 256 MB DDR3
Takt procesoru 392MHz
Takt paměti 700MHz
RAMDAC 400MHz
Standardní sběrnice 16 lanes PCI Express
Paměťové rozhraní 256-bitové

Maximální rozlišení 2048x1536
VGA výstup Via DVI-VGA adaptér
VIVO výstup S-Video a Composite
DVI výstup DVI-I
2. DVI výstup Ano
2. VGA výstup Ano
Adaptér/kabel v balení VIVO kabel
Adaptér DVI na 2. VGA

Tiskové zprávy

Diskuse