Intel Capital - investice do společnosti Grisoft

12. 9. 2005 15:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Jedná se o doposud největší investici Intel Capital ve střední a východní Evropě

PRAHA, Česká republika, 6. září 2005 – Intel Capital, investiční program společnosti Intel Corporation, dnes oznámil, že uzavřel smlouvu o nákupu podílu ve společnosti Grisoft ve výši 16 mil. USD. Grisoft je jedním z předních poskytovatelů antivirových bezpečnostních programů. Investice ještě podléhá schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže České republiky.

Více než 25 miliónů počítačů na světě dnes využívá produktů společnosti Grisoft, která je celosvětovým poskytovatelem bezpečnostních softwarových řešení. Produktová řada společnosti Grisoft, která je distribuována prostřednictvím prodejců a internetu, podporuje všechny významné operační systémy a platformy.

„Zakoupením podílu ve společnosti Grisoft podporuje Intel Capital vývoj a zavádění antivirových programů po celém světě,“ prohlásil Arvind Sodhani, prezident společnosti Intel Capital. „V rámci podmínek dohody o strategické spolupráci bude Intel pomáhat společnosti Grisoft zlepšovat bezpečnost počítačových platforem pro malé firmy a spotřebitele.“

Podle podmínek dohody o spolupráci bude Intel Capital také pomáhat společnosti Grisoft oslovovat nové zákazníky a tržní segmenty, stejně jako při optimalizaci jejího bezpečnostního softwaru.

Toto bude největší investice společnosti Intel Capital ve střední a východní Evropě. „Intel Capital je celosvětovým investorem, který se zaměřuje na investice do společností vyvíjejících inovativní technologie po celé Evropě i mimo ni,“ dodal Sodhani.

„Společnost Grisoft rychle vyrostla z poskytovatele antivirového softwaru v České republice ve významného celosvětového hráče,“ řekl Gabriel Eichler, předseda představenstva společnosti Grisoft. „Její antivirový program AVG, který nyní zahrnuje i firewall, chrání 25 milionů počítačů po celém světě. Rostoucí potřeba zabezpečení počítačů a stále větší složitost tohoto zabezpečení v kombinaci s velice pozitivním ohlasem našich uživatelů, testovacích laboratoří a recenzentů, nás vedou k přesvědčení, že i nadále bude naše společnost směřovat k cíli stát se lídrem tohoto tržního segmentu. Jsme přesvědčeni, že nadešel správný čas ke vstupu investora s přidanou hodnotou, který plány společnosti Grisoft pomůže realizovat.“

Grisoft má sídlo v Brně v České republice a ve Spojených státech. Další informace získáte na http://www.grisoft.com.

Intel Capital, investiční program společnosti Intel Corporation, se zaměřuje na přímé investice do menšinových podílů s cílem zajistit růst internetové ekonomiky a podpořit strategické zájmy společnosti Intel. Intel Capital investuje do společností vyvíjejících hardware, software a poskytujících služby v několika tržních segmentech včetně výpočetní techniky, výstavby sítí a bezdrátové komunikace. Od roku 1991 investoval Intel Capital již více než 4 mld. USD do přibližně tisícovky společností ve více než 30 zemích světa. Za tu dobu bylo asi 160 společností z portfolia odkoupeno jinými společnostmi a akcie dalších 150 se začaly veřejně obchodovat na různých burzách po celém světě. Intel Capital zaměstnává investiční manažery v přibližně 25 zemích. Jen v uplynulém roce investoval Intel Capital více než 130 mil. USD v rámci přibližně 110 kontraktů, přičemž asi 40 % investic směřovalo mimo Spojené státy. Další informace získáte na serveru www.intel.com/capital.

Tiskové zprávy

Diskuse