NOKIA 3G mobily v ČR

12. 9. 2005 15:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Podpora sítí třetí generace je již běžnou výbavou mobilních telefonů vyšší střední třídy

NOKIA 3G mobily v ČR

Praha – Společnost Nokia reaguje na nástup mobilních sítí třetí generace na český trh rozšířením nabídky telefonů, které plně využívají potenciál 3G. Nokia dnes již vnímá podporu sítí třetí generace jako běžnou součást mobilních telefonů vyšší střední třídy a na základě četných zkušeností z mnoha evropských zemí očekává zvýšený zájem o telefony třetí generace i ze strany českých spotřebitelů.

Nové mobilní přístroje, které přicházejí na náš trh, umožňují plné využití služeb fungujících v sítích třetí generace, jako jsou videohovory, rychlý internet, lepší práce s emaily, nebo stahování hudebních souborů. Díky 3G můžete na displeji svého telefonu například sledovat živě i některé televizní programy.

Jedním z nových telefonů podporujících 3G je Nokia N70, který bude na trhu už na podzim letošního roku. Tento funkčně nabitý přístroj bude podporovat rychlé datové přenosy, „video call“, „video streaming“, „video sharing“, ale bude mít také např. vestavěný přehrávač hudby, 2Mpix fotoaparát a kvalitní nahrávání videa – jde tedy o plně univerzální multimediální 3G přístroj.

Mobilní telefony s podporou sítí třetí generace však pro české uživatele nejsou žádnou novinkou. Již od prosince 2004 je na našem trhu v prodeji Nokia 6630, která nabízí podporu 3G a dnes představuje nejrozšířenější 3G terminál u nás.

Světové prvenství Nokia v oblasti 3G potvrzují i zahraniční analýzy. Analytická společnost Strategy Analytics v květnu vyhlásila 3G terminál Nokia 6680 jako nejlepší WCDMA zařízení ve své třídě. Na základě průzkumu mezi západoevropskými spotřebiteli obdržel tento telefon celkově nejlepší hodnocení. Ve světovém měřítku Strategy Analytics navíc vyhodnotila značku Nokia jako nejprodávanější značkou 3G terminálů od druhého čtvrtletí tohoto roku.