Nokia - 3G WCDMA včetně HSDPA pro Eurotel

12. 9. 2005 15:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia dodá společnosti Eurotel v České republice síť třetí generace WCDMA včetně řešení HSDPA

Nokia a český mobilní operátor Eurotel Praha, spol. s r. o. podepsali smlouvu o dodávce sítě třetí generace WCDMA včetně řešení Nokia High Speed Downlink Packet Access (HSDPA), která je pokračováním dlouhodobé účasti společnosti Nokia na rozvoji mobilní sítě společnosti Eurotel. Tato smlouva je prvním kontraktem společnosti Nokia v oblasti technologií třetí generace v České republice.

Nokia podle smlouvy dodá mobilní telefonní ústředny a rádiovou síť včetně řešení HSDPA a Nokia IP Multimedia Subsystem (IMS). Nokia také poskytne řešení pro řízení sítě Nokia NetAct™, služby pro plánování a realizaci sítě, provoz a údržbu a rovněž školení.

Řešení HSDPA společnosti Nokia představuje softwarovou modernizaci stávající sítě na úroveň sítí třetí generace, díky níž dosáhnou datové přenosy v první fázi rychlostí kolem 1-2 Mb/s.

„Zavádění technologií třetí generace vidíme jako důležitý krok k upevnění našeho vedoucího postavení na trhu a zároveň tím plníme přání našich zákazníků,“ řekl Tomáš David, výkonný ředitel pro strategii společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o. „Jsme přesvědčeni, že odborné znalosti společnosti Nokia při nasazování technologií třetí generace WCDMA a její schopnost reagovat na naše potřeby nám pomůže nabídnout našim zákazníkům nejvyspělejší služby třetí generace.“

„Velmi nás těší, že se můžeme spolu se společností Eurotel podílet na zavádění služeb třetí generace v České republice,“ uvedl Matti Palom\xE4ki, Country Director, Networks, Nokia. „Naše portfolio vysoce kvalitních produktů je zárukou toho, že Eurotel bude svým zákazníkům poskytovat nejmodernější služby třetí generace.“

Tiskové zprávy

Diskuse