IBM - INVEX 2005

12. 9. 2005 15:38    Rubrika: Tiskové zprávy

IBM představí v Brně nová komplexní řešení a cenové nabídky, které díky spojení s obchodními partnery významně přesahují rozměr IT technologií

Praha, 9. září 2005 – Prezentace společnosti IBM na letošním ročníku veletrhu Invex bude již tradičně stát na spolupráci s obchodními partnery. Na letošním ročníku Invexu bude expozice IBM věnována především aplikacím a uceleným řešením pro nejrůznější obory, právě tak jako jednotlivým hardwarovým a softwarovým produktům. Obchodní partnery prezentující pod značkou IBM – společnosti Benefitt & Diatryma, CCA Group, Geac, gedas, HSF a ITS - naleznete na stánku v pavilonu V. Zde budou moci návštěvníci veletrhu zhlédnout představované produkty a seznámit se i s dalšími činnostmi společnosti IBM i aktivitami jednotlivých obchodních partnerů.

Segmentu malých a středních firem a jeho specifickým potřebám budou věnovány ukázky komplexních řešení v expozici, v níž budou mít návštěvníci veletrhu příležitost seznámit se mimo jiné s novým portfoliem služeb IBM Express určených speciálně pro tento tržní segment. IBM, dlouhodobě nejinovativnější společnost na světě, do nabídky Express promítá svou zkušenost se systémy, které svou cenou, vlastnostmi a výkonem odpovídají požadavkům malých a středních firem. O strategii IBM v této oblasti promluví osobně generální ředitel Aleš Bartůněk, a to v rámci konference Financování malého a středního podnikání pořádané během úvodního dne Invexu.

„V současné době, kdy je vyžadováno, aby podnikové systémy fungovaly přesně podle potřeby, jsou informační systémy stále složitější, protože firmy potřebují být elektronicky propojeny se svými zákazníky, dodavateli a partnery. Malé a střední firmy nejsou výjimkou – i ony se potýkají se stejnými konkurenčními výzvami jako velké společnosti a nemohou si dovolit výpadek systémů. Portfolio produktů a služeb IBM Express, s nímž se zájemci z řad malých a středních klientů budou moci na Invexu detailně seznámit, jim umožní spravovat a chránit infrastrukturu IT s rozumnými náklady,“ řekl Aleš Bartůněk, generální ředitel IBM Česká republika.

Expozice obchodních partnerů IBM, kteří budou vystavovat na Invexu:

Benefitt & Diatryma bude na Invexu s integrovaným podnikovým informačním systémem DIAMAC, který byl vyvinut pro podporu podnikových procesů výrobních a obchodních firem středního a většího rozsahu. Systém, který je provozován v současnosti u třiceti zákazníků v ČR, běží na platformě IBM eServer pSeries a databázi IBM Informix.

Špičkovým produktem CCA Group, který společnost představí na Invexu, je integrovaný vzdělávací systém RAMSES Akademie. Systém, který sdružuje moderní metody e-learningu s klasickým školením a kurzy, běží na platformě IBM eServer xSeries pro aplikační a databázové servery. Pro databázové servery je vhodná také platforma pSeries.

Společnost Geac předvede svou produktovou jedničku Systém21 Aurora na platformě IBM eServer iSeries, která nabízí širokou škálu softwarových aplikací ERP, jež umožňují maximalizovat přínosy stávajících technologií a zároveň využít nejnovější možnosti elektronického podnikání.

Firma gedas poskytuje poradenské služby v oblasti vývoje, systémové integrace a provozu systémů a řešení IT firmám v automobilovém a zpracovatelském průmyslu. Prezentace těchto komplexních služeb a řešení na letošním Invexu se bude opírat o technologie IBM eServer pSeries, xSeries, zálohovací zařízení, IBM software Tivoli a portálové aplikace WebSphere. V neposlední řadě představíme také portfolio služeb a řešení spojené s podnikovým informačním systémem SAP. Pro oblast vývoje výrobku představíme několik nových řešení v návaznosti na konstrukční systém CATIA a systémy digitální továrny.

Firma HSF uvede na Invexu ucelený softwarový balík v rámci integrovaného informačního systému s aplikacemi na dílčí podnikové činnosti malých i větších společností, který je propojen se systémem elektronické archivace. Software poběží v prostředí databáze IBM DB2. Další částí expozice bude předvedení uceleného řešení pro VoIP. Jedná se o zúčtovací systém umožňující zpracování dat o provedených hovorech. Součástí tohoto řešení je i online-portál pro uživatele VoIP sítě, kteří mají možnost sledovat aktuální stav účtu, dobíjet kredit pro volání, prohlížet vystavené faktury atd. Jako aplikační server pro portál je podporován i IBM WebSphere.

ITS a.s. bude prezentovat intranetové portálové řešení s využitím produktu IBM WebSphere Portal, které je úspěšně používáno v Tesco Stores, dále B2B aplikaci eBDX pro automatizovanou podporu obchodní činnosti a distribuci obchodních dokumentů, která je úspěšně používána v Evropě a Asii. Tato aplikace využívá softwarové produkty IBM WebSphere Application Server, DB2 a Linux. Z produktového portfolia IBM je ITS dodavatelem IBM eServer iSeries, pSeries a xSeries, Storage serverů, pokladních systémů, softwaru IBM, PC a notebooků IBM a nové značky Lenovo. ITS dále disponuje vývojářskými týmy pro Lotus Notes, Cobol a týmem JAVA pracujícím v nástroji Rational Developer. Poskytuje svým zákazníkům plnou lokální i vzdálenou podporu IBM SW, operačních systémů, zabezpečení a zákaznických řešení.