SONY SDM-S205 - nové LCD

12. 9. 2005 15:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Model SDM-S205 F/K vychází z konceptu S-Flex, tedy flexibilní série S, která nabízí kombinaci vlastností podle přání uživatelů. SDM-S205 se představuje buď ve variantě F – flexibilní, nebo K, která umožňuje využívat technologii KVM – Keyboard Video Mouse. Ta nabízí možnost přepínat mezi dvěma různými počítači při použití jedné klávesnice a myši.

SDM-S205 F/K je současně vybaven stojánkem, s velkým rozsahem výškové nastavitelnosti (13 cm) a funkcí pivot – otočení o 90°(tedy na výšku). K tomu využívá doprovodný software společnosti Portrait Displays. Pokud si uživatel nepřeje využívat funkci KVM, má možnost použít integrovaný USB hub vestavěný do displeje.

SDM-S205 F/K disponuje kvalitním zobrazením – svítivost 300 cd/m2 a kontrast 700:1. Jeho technické parametry jej předurčují pro využití především v náročných aplikacích typu CAD, v architektonickém designu a vývoji nového software. Cílový trh představují speciální aplikace náročné na zobrazovací prostor, ideálně jej využijí konstruktéři, architekti, vydavatelé online odborných časopisů nebo grafická studia pro předtiskovou přípravu a korektury, CAD/CAM, DTP a postprodukci digitálního videa.

Displej je schopen otočení do svislé polohy a při práci se dvěma různými počítači s různými platformami (např. PC a MAC) automaticky upravuje gamma korekci a sytost barev. Integrovaný USB hub na monitoru je schopen současného sdílení s oběma počítači, takže např. do něj zapojený flash disk může sloužit ke kopírování dat z obou systémů, dále je možno k monitoru připojit bezpočet zařízení s USB koncovkou.

Další funkce:

- rychlá odezva umožňuje plynulou editaci videa a rychlé zobrazování
- velké rozlišení (1600x1200)
- inteligentní eko-mód (se světelným senzorem)
- vícečetné PC vstupy (1xHD15 a 1 DVI-D konektory)
- možnost montáže na VESA stojan
- průchozí audio vstup
- zdířku pro použití Kensingtonského bezpečnostního zámku
- malá základna (vyžaduje méně místa na stole)
- nízká spotřeba elektřiny
- DDC-Ci technologie umožňující softwarově řídit větší počet displejů (za předpokladu dodatečného programového vybavení)