Nokia dodá do Švýcarska síť EDGE pro sunrise

14. 9. 2005 13:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia uzavřela smlouvu na dodávku celostátní rádiové sítě EDGE pro švýcarského operátora sunrise, která jeho zákazníkům umožní využívat pokročilé multimediální mobilní služby, jako je zasílání multimediálních zpráv a streaming živého videa.

Předmětem smlouvy je dodávka nejnovější generace základnových stanic UltraSite společnosti Nokia včetně příslušných služeb týkajících se výstavby sítě na klíč. Dodávky pro hladké zavedení

a výstavbu sítě EDGE společnosti sunrise, která má být do komerčního provozu uvedena do konce roku 2005, již byly zahájeny.

„Společnost sunrise je inovátorem na švýcarském trhu. Svým zákazníkům poskytuje zajímavé

a uživatelsky orientované služby třetí generace na kvalitativně vysoké úrovni a společnost Nokia již jasně dokázala, že tento cíl podporuje,“ prohlásil technický ředitel společnosti sunrise a výkonný ředitel sítě Bo Chamberlain. „EDGE jako nákladově nejefektivnější řešení pro podstatné rozšíření dosahu multimediálních služeb je klíčem k dosažení našeho cíle, kterým je poskytování co možná nejlepších mobilních služeb našim současným i budoucím zákazníkům po celém Švýcarsku.“

O společnosti sunrise
sunrise je přední nezávislý poskytovatel telekomunikačních služeb ve Švýcarsku. Předností mobilních a pevných sítí a internetových služeb společnosti sunrise využívá více než 2,23 milionu zákazníků. Celostátní dvoupásmová síť GSM poskytuje perspektivní mobilní služby více než 99 % obyvatel. Prostřednictvím velmi výkonné optické sítě o celkové délce více než 7 000 km nabízí širokou škálu vysoce kvalitních hlasových a datových služeb. Jako zakládající člen sdružení předních evropských poskytovatelů mobilních komunikací Starmap Mobile Alliance poskytuje sunrise svým zákazníkům přístup k prvotřídním službám i v zahraničí. sunrise je obchodní značka společnosti TDC Switzerland AG. 100% vlastníkem společnosti TDC Switzerland AG je TDC Group.

O společnosti Nokia
Nokia je přední světovou společností působící v oblasti mobilních komunikací a hnací silou růstu a udržitelného rozvoje celého odvětví mobility. Nokia zajišťuje spojení mezi lidmi a poskytuje jim přístup k informacím, které jsou pro ně důležité, a to prostřednictvím snadno ovladatelných a inovativních produktů, jako jsou mobilní telefony, přístroje a řešení pro poskytovatele obrazového obsahu, her, médií a pro podniky. Nokia nabízí zařízení, řešení a služby pro provozovatele sítí a podnikovou klientelu. www.nokia.com.

Tiskové zprávy

Diskuse