Acer Veriton x800 - profesionální stolní počítače

16. 9. 2005 15:37    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer představuje profesionální stolní počítače Veriton x800! Důslednost a ovladatelnost pro zjednodušení práce

Acer Veriton x800 - profesionální stolní počítače

PRAHA, 14. září 2005. Společnost Acer, jeden z předních světových hráčů v IT odvětví, představila novou řadu profesionálních stolních osobních počítačů Veriton x800 s dvoujádrovými procesory Intel® Pentium® D, které jsou určeny pro malé, středně velké a velké společnosti.

Nová řada Veriton s nejnovější technologií od společnosti Intel nabízí lepší ovladatelnost, konzistenci a bezpečnost, které zajišťuje sada programů Acer eManager. Ten tak umožňuje získat to nejlepší ze stolních počítačů Veriton.

Nová řada osobních počítačů Acer Veriton x800 je založena na novějších procesorech se dvěma jádry - Intel® Pentium® D (řada 800), resp. procesoru Intel® Pentium® 4 670 s technologií Hyper-Threading™ a technologií Virtualization. Tento typ procesoru podporuje více operačních systémů a aplikací uložených v samostatných oblastech pevného disku. Jinými slovy technologie „Virtualization“ umožňuje používat jeden počítač s několika „virtuálními“ systémy.

Osobní počítače nové řady Veriton x800 jsou osazeny nejnovějším čipovou sadou Intel® 945G Express. Nový čipset přispívá ke zvýšení výkonu, je vybaven PCI Express technologií, která umožňuje používat přídavné karty nejnovější generace. Čipset dále obsahuje výkonný grafický čip Intel® Graphics Media Accelerator 950 s volným PCI Express x16 slotem, který podporuje grafické karty nové generace a nabízí vynikající 3D výkon.

Nová řada počítačů Acer Veriton x800 je dodávána s pamětí dual-channel DDR II až 667 MHz, kterou lze rozšířit až na 4 GB (prostřednictví 4 DIMM slotů), a s novými pevnými disky Serial ATA II s kapacitou až 250 GB.

Nová řada Veriton x800, která nabízí lepší zabezpečení dat i vyšší produktivitu, potvrzuje odhodlání společnosti Acer zjednodušit ovladatelnost počítače a usnadnit začlenění svých výrobků do podnikového prostředí. Nové osobní počítače v profesionálním, moderním, minimalistickém provedení jsou nabízeny s předinstalovaným software eManager 2.0, jakož i sadou programů, která nabízí tři pohodlné funkce: Acer eLock, Acer eSetting a Acer eRecovery.

Acer eLock zjednodušuje ochranu dat, zabraňuje neoprávněnému přístupu a velmi jednoduchým způsobem v případě potřeby blokuje zápis na flash disky, optické disky nebo diskety.

Acer eSetting se skládá ze snadno srozumitelného uživatelského rozhraní, které nabízí jednoduchý způsob správy a řízení všech funkcí systému. Nepřetržitě sleduje celkový stav systému: monitoruje hardwarové díly, sleduje majetek firmy a upozorňuje na jakékoli změny hardware. Acer eSetting umožňuje zobrazit výstrahy a upozornění na potencionální problémy a optimalizovat operační systém Microsoft® Windows®.

Aplikace Acer eRecovery byla navržen s ohledem na jednoduché a efektivní zajištění operačního systému, aplikací a ovladačů. Důmyslná utilita pro zálohování a obnovu aktuálního nastavení zaručují vyšší bezpečnost. Tato funkce umožňuje uživatelům obnovu buď továrního nevo vlastního nastavení opečního systému Microsoft® Windows® XP Professional.

Soubor aplikací Acer eManager 2.0 představuje skutečné zlepšení pro uživatele osobního počítače. Je to jednoduchý, účinný soubor nástrojů pro okamžité použití, které umožňují spravovat a řídit všechny funkce systému, optimalizovat výkon a nastavit různé parametry pro určité úlohy.

Kromě běžných rozhraní pro připojení myši, klávesnice a tiskárny jsou všechny počítače řady Veriton vybaveny osmi porty USB 2.0, umístěnými na přední straně, v praktickém slotu na horní straně počítače a na zadní straně, dále integrovaným jednogigovým síťovým adaptérem (10/100/1000 Mbps), který patří ke standardnímu vybavení.

Použitelnost a zabezpečení jsou podporovány softwarem LANScope 6.3, který představuje jednoduchý a efektivní způsob správy celé podnikové sítě. Je vhodný pro každou malou nebo středně velkou firmu, která tedy nemusí zaměstnávat specialisty na počítačové sítě. Všechny osobní počítače Acer Veriton jsou vybaveny funkcemi výstražné signalizace proti neoprávněné manipulaci, jejichž úkolem je upozornit (výstražný alarm) nebo zabránit (zámek šasi) vniknutí do počítače. Je to efektivní prevence proti „vykrádání“ komponent počítače.

Pro zajištění správné funkce operačního systému vybavila společnost Acer osobní počítače Veriton jedinečným a praktickým řešením OBR 3.0 (On Board Recovery 3.0), které umožňuje kdykoli spustit klávesou “Reset” obnovení systému a vyvolat návrat systému do původní konfigurace nebo do určitého zálohovaného stavu a tím zajišťuje ochranu vlastních souborů uživatele. Aktualizované řešení OBR 3.0 lze rovněž využít pro zálohování snímků na optické disky.

Společnost Acer navrhla a zkonfigurovala tyto osobní počítače, aby byly dokonale přizpůsobeny nejrůznějším nárokům profesionálních uživatelů. Nové osobní počítače Veriton se vyznačují snadnou obsluhou, rozšířenými multimediálními funkcemi, vysokou rychlostí zpracování dat a velkou kapacitou paměti. Díky tomu umožňují zpracovávat stále náročnější úkoly za kratší dobu. Tyto systémy se rovněž vyznačují flexibilitou a škálovatelností, která umožní splnit i budoucí nároky firemních uživatelů. Spolehlivost, univerzální připojení a konkurenční ceny zaručují návratnost investice.

Tiskové zprávy

Diskuse