HP Preferred Partner - nový partnerský program

16. 9. 2005 15:23    Rubrika: Tiskové zprávy

HP představuje nový partnerský program HP Preferred Partner

Praha, 15. září 2005 – Na konferenci HP Global Partner byl dnes představen nový program Preferred Partner. Jedná se o vývoj partnerské strategie HP – a klíčovou iniciativu v rámci programu PartnerONE pro Evropu, Střední východ a Afriku. Posláním programu Preferred Partner je pomoci zákazníkům s výběrem vhodného HP partnera s vysokou úrovní odbornosti ve specifických oblastech potřebných pro dané řešení.

Program je zaměřen především na rozvoj konkurenceschopných, dynamických a kvalifikovaných partnerských prodejních sil, které budou zákazníkovi poskytovat špičkové služby při současném zajištění ziskovosti jak pro partnery tak pro HP.

S ohledem na oba cíle – spokojenost zákazníka a vyšší přidanou hodnotu pro partnery – zavedla společnost HP jasně definované normy kvality pro program Prefered Partner. Partneři, kteří se rozhodnou investovat do spolupráce s HP, získají celou řadu výhod včetně oprávnění používat logo Prefered Partner. Toto logo, které je „známkou kvality HP,“ obsahuje také rok, kdy bylo uděleno, takže zákazník si může okamžitě ověřit aktuálnost odbornosti partnera. Současně jsou tak chráněny investice partnera.

„Společnost HP neustále usiluje o inovaci svých distribučních kanálů a vyvíjí architekturu založenou na maximalizaci hodnoty, která je ku prospěchu jak zákazníkům tak partnerům“, uvedl Pavel Machovský, HP Solution Partners Organisation Manager pro Českou republiku. „Prostřednictvím odbornosti a kapacity služeb našich Preferred partnerů jsme schopni zákazníkovi nabídnout mnohem větší hodnotu než v případě přímého prodeje,“ dodal.

Program HP Preferred Partner představuje komplexní sadu výhod, stimulů a služeb, jejichž prostřednictvím mohou partneři zlepšit nabídku pro své zákazníky. Jedná se např. o:
• Account management,

• obchodní podpora,
• možné přímé kompenzace od HP,
• přístup k přímým obchodním a technickým informacím a komunikaci HP,
• rozvoj dovedností a možnost zvyšování kvalifikace,
• přístup k technické podpoře HP a k demo produktům a centrům HP,

• pravidelná partnerská setkání HP pro zvyšování know how a vztahů s HP.

Program Preferred Partner je rozdělen do devíti nových specializací, které pokrývají celý rozsah obchodních aktivit HP a umožňují dosažení vyšší flexibility a konkurenceschopnosti. Každá specializace je podmíněna jasně definovanými požadavky na odbornost a jsou s ní spojeny specifické výhody.

Preferred partneři si mohou vybrat z následujících oblastí odbornosti:
- Computing Systems
- DataCentre Solutions
- e-preferred
- Mobility – Smart devices
- Networking and Security
- Imaging and Printing
- StorageWorks Solutions
- High Performance Computing
- Služby

Školení Preferred partnerů je zajišťováno prostřednictvím programu Certified Professional, který partnerům umožňuje náležitě uplatnit a zhodnotit investice vynaložené na získání vědomostí od HP. Tento program posiluje jejich schopnost poskytovat produkty a služby s vysokou přidanou hodnotou. Školení v oblasti prodeje i technických dovedností je rozděleno do čtyř oblastí: obchodní, technická, integrační a operační systémy.

Tiskové zprávy

Diskuse