Siemens - dodávku 3G/W-CDMA pro Tele2

16. 9. 2005 15:22    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens získal zakázku na dodávku 3G/W-CDMA pro Tele2 v Lotyšsku

Přední lotyšský telekomunikační operátor Tele2 SIA, dceřiná společnost švédské společnosti Tele2 AB, zadal společnosti Siemens projekt na rozšíření své GSM sítě a vybudování kompletní síťové infrastruktury 3G/W-CDMA. Zakázka zahrnuje rozšíření rádiové i ústřednové části GSM sítě Tele2 v Lotyšsku, obohacení stávajících ústředen pro hlasové a datové služby o 3G funkcionalitu, stejně jako vybudování kompletní sítě 3G/W-CDMA v metropolitních oblastech země.

"Pobaltské státy jsou jedním z ekonomicky nejrychleji se rozvíjejících regionů v Evropě. Těší nás, že se můžeme podílet na tomto rozvoji a doprovázet nové členské země EU na cestě k mobilním komunikacím v sítích třetí generace," uvedl Christoph Caselitz, prezident oblasti mobilních sítí společnosti Siemens.

Touto zakázkou Siemens opět upevňuje své globální prvenství na trhu 3G/WCDMA infrastruktury spolu s partnerskou společností NEC. Podle nezávislých průzkumů trhu zaujímá Siemens/NEC první místo v segmentu 3G/W-CDMA co do počtu základnových stanic (tzv. Node B) v komerčním provozu (zdroj: Multimedia Research Institute, Tokio, duben 2005) .

Tiskové zprávy

Diskuse