Sony aktualizuje tři řady notebooků

16. 9. 2005 15:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Sony aktualizuje tři řady notebooků v nabídce podzimu 2005. Spotřebitelé i odborníci dostanou s uvedením nových sérií VAIO FS300 a S5 na trh každý něco nového

Sony aktualizuje tři řady notebooků

Inovace FS395-Series
Řada FS395 se vyznačuje atraktivním Sony designem a představuje štíhlý přenosný balíček o hmotnosti pouze 2,9 kg při vybavení integrovanou DVD±RW optickou mechanikou s dvojvrstvou technologií a procesorem Intel Pentium M 740 a 80GB pevným diskem, kde je tudíž dostatek prostoru pro hudbu, fotografie a videoklipy.

Samotný notebook FS395VP, který bude k dostání na českém trhu se vyznačuje kompaktním tělem a vysokou přenosností. 15,4“ displej s integrovanou technologií X-black druhé generace nabízí špičkový jas dvoulampového designu a širokoúhlé rozlišení 1280 x 800, které je ideální pro sledování filmů stejně jako pro práci na prostorné a ergonomické ploše.

Ve snaze uspokojit co nejširší škálu požadavků nabízí FS395VP výkonnost nejnovějšího modelu NVIDIA® GeForce™ 6400 subsystému se 128 MB dedikované vysokorychlostní grafické paměti.

Inovace S5HP
Pro profesionální uživatele mobilních technologií je připravena nová řada S5. Štíhlý profil a kompaktní šasi poskytují řadě S5 lehce přenositelnou hmotnost pouhých 1,98 kg. Navzdory skromným rozměrům notebook ukrývá pozoruhodné množství funkcí.

Ačkoli se jedná o ultrapřenosný počítač, každý notebook S5HP je vybaven 13,3“ displejem s rozlišením Wide XGA (1280 x 800), které uživateli nabízí pohodlí pracovního prostoru vhodného i pro souběžnou práci s několika aplikacemi a prostornější plochu Windows. Vylepšený X-black LCD panel se vyznačuje i dalšími přednostmi, jako je viditelně jasnější obraz s živými barvami, přirozená čerň a vyšší kontrast v porovnání s běžnými displeji.

Notebooky série S5 jsou schopné výkonů, které nejsou běžné u maloformátových přenosných počítačů. Na českém trhu prodávaný VGN-S5HP nabízí výkoný procesor Intel Pentium M 740, 80GB S-ATA pevný disk a 512MB DDR2 RAM. Dále má integrovanou mechaniku DVD±RW s podporou dvouvrstvého vypalování, která dovoluje uložit až 8,5 GB dat. Nová technologie S-ATA pevného disku zajišťuje lepší diskovou výkonnost, zatímco architektura Intel Centrino® znamená u všech modelů efektivní hospodaření s výkonem, rozšířenou životnost baterie a vysokorychlostní síťové připojení.

„Jsme povinni nabízet svým zákazníkům jen to nejlepší jak v úrovni použitých technologií, tak i v šíři výběru,“ říká Jun Koyama, IT ředitel pro VAIO Europe. „Proto někdy nepřestáváme inovovat a zkvalitňovat své produkty. Tyto nové řady notebooků jsou hmatatelným důkazem tohoto závazku a my jimi rádi rozšiřujeme už nyní silnou nabídku pro podzim 2005.“

Druhá generace X-black: špičková viditelnost
Běžné LCD displeje jsou obvykle v předu potaženy vrstvou rozptylující světlo, která má sloužit k redukci odrazu na povrchu. Nevýhodou tohoto systému je, že světlo vycházející z LCD samotného je rovněž rozptýleno antireflexním potahem při výstupu. Tento rozptylující efekt způsobuje, že černá místa na obraze vypadají jako umytá a bledší, než by měla. Podobný efekt to má i na barvy, které ztrácejí svou hloubku a živost.

Nejnovější verze Sony X-black LCD™ je osvětlena dvěma speciálně navrženými lampami, které nahrazují běžnou jednu lampu. Povrch displeje je potažen vrstvou snižují odraz, která se nevyznačuje difúzním efektem na světlo procházející skrz ni z obrazovky, a nemá tudíž žádný negativní dopad na kvalitu obrazu. To znamená, že tyto displeje jsou stále velmi jasné a mají velký rozsah kontrastu. Barvy se zobrazují jako živé a černá je skutečně černá. Lepší jas obrazu rovněž pomáhá snížit efekt odrazu z povrchu displeje, který obvykle způsobuje osvětlení shora.

Dejte průchod kreativitě
VAIO®notebooky řady, FS300 a S5 přicházejí na trh vybaveny nástroji, které potřebujete, abyste vytvořili, upravili a sdíleli své digitální fotografie, domácí videa, film a hudbu. Navíc uživatele spolu s posledními verzemi exkluzivních VAIO aplikací jako jsou PictureGear Studio, SonicStage a DVGate dostanou rovněž Adobe® Companion Pack, který je k mání pouze v systémech VAIO. Balíček obsahuje Adobe Premiere® Standard Edition video editor, Photoshop® Elements 3.0 pro editaci statických obrazů, verzi 7.0 široce užívaného prohlížeče dokumentů Adobe Acrobat® reader a Acrobat Elements 7.0. Poslední produkt vylepšuje Acrobat reader tím, že umožňuje jiným aplikacím určeným k produkování dokumentů, jako je Microsoft® Office ukládat soubory v Adobe’s PDF formátu pro bezproblémové sdílení.

Výhoda dvojité vrstvy
Všechny modely jsou standardně konfigurovány s multiformátovou dvouvrstvou mechanikou Double Layer DVD±RW. Ta uživatelům umožňuje výrazně zvýšit diskovou kapacitu, která je reálně dvojnásobná v porovnání s obvyklými DVD. Díky technologii dvojité vrstvy je nyní možné nahrávat nebo sledovat až čtyři hodiny videa v DVD kvalitě na jediném disku – aniž by bylo nutné jej zastavit a obrátit.

Zóna VAIO: styl s podstatou
Využívání plného AV-IT potenciálu systémů VAIO nebylo nikdy snazší díky novému VAIO Zone rozhraní. VAIO Zone byla vyvinuta pro maximálně jednoduché užití a vytváří ideální způsob pro jedince, kteří nejsou zkušenými uživateli PC, využívat a řídit mnoho AV-IT funkcí, které nabízejí VAIO systémy. Ve VAIO Zone softwaru mohou uživatelé rychle využít všech klíčových funkcí včetně hudby, souborů fotografií a DVD playbacku. Vzhledově elegantní, funkčně vypracovaná a s neuvěřitelně jednoduchou obsluhou je VAIO Zone ideální možností pro interakci lidí a sytému VAIO.

Tiskové zprávy

Diskuse