Intel - investice 345 milionů dolarů

19. 9. 2005 17:18    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel ohlásila připravovanou investici 345 milionů dolarů do dvou existujících výrobních závodů ve Spojených státech. Investice budou využity k navýšení kapacity závodů vyrábějících křemíkové plátky Fab 17 v Hudsonu, Massachusetts a Fab 23 v Colorado Springs, Colorado.

Obě továrny vyrábí 200mm plátky a především čipové sady, komunikační a flash paměťové komponenty pro celou řadu platforem Intel.

Ve Fab 23 v Colorado Springs bude investováno 190 milionů dolarů do rozšíření dalšího "clean room" (laboratorního prostoru, kde se vyrábí základ čipu), který společnosti Intel poslouží k finálnímu zpracování mikroprocesorů - vyráběných na 300mm plátcích v jiných závodech - a přípravě na závěrečné testování a balení. Konstrukční práce začínají právě v tuto dobu, což umožní zpracování pokročilých mikroprocesorů již v druhé polovině roku 2007. Projekt zajistí v průběhu příštích tří let v Colorado Springs několik set nových pracovních míst.

V Hudsonu bude 155milionová investice společnosti Intel využita k navýšení celkové kapacity Fab 17, k doplnění nové výrobní techniky a rekonfiguraci části závodu. Nové kapacity poslouží k výrobě řady polovodičových produktů, včetně čipových sad podporujících mobilní, desktopové a serverové platformy Intel. Investice v Hudsonu vytvoří více než 300 nových pracovních míst v oblasti výroby.

Tiskové zprávy

Diskuse