INTELEK - financování bezdrátové technologie WiMAX

22. 9. 2005 16:49    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost INTELEK, distributor metalických, optických a bezdrátových síťových řešení, oznámila spuštění programu financování pro zájemce o novou bezdrátovou technologii WiMAX. Poskytovatelé bezdrátového internetu a další zákazníci, kteří o nasazení WiMAXu uvažují, si tak zařízení mohou pořídit s minimální počáteční investicí na leasing nebo na splátky.

Technologie pro licenční pásmo 3,5 GHz, mezi které WiMAX patří, představují ve srovnání např. s Wi-Fi nemalou investici, která se pohybuje v řádu stovek tisíc Kč. "Zákazníci, kteří znají výhody WiMAXu a rádi by ho nasadili ve své infrastruktuře, mohou mít limitované investiční možnosti nebo prostě nechtějí, aby jim nová technologie ovlivnila cash-flow firmy," řekl Vladimír Havelda z firmy INTELEK. "Právě proto jsme pro zájemce o WiMAX připravili speciální program financování se zvýhodněnou úrokovou sazbou," dodal Havelda. WiMAX si lze v rámci tohoto programu pořídit na leasing na 36 měsíců nebo na splátky na 12, 18 či 24 měsíců. U leasingu je doba splácení stanovena českými zákony a zařízení zůstává po celou dobu splácení v majetku leasingové společnosti. Při prodeji na splátky se zařízení ihned stává majetkem zákazníka. Minimální akontace činí u obou variant 30 % a vyřízení žádosti o financování probíhá během několika dnů.

Zkušenosti českých poskytovatelů internetu ukazují, že se návratnost investice do technologie WiMAX pohybuje kolem jednoho roku, při nasazení služeb Voice over IP, které WiMAX plně podporuje, je dokonce ještě rychlejší. Poskytovatelé, kteří WiMAX implementují již nyní - při jeho vstupu na trh, získávají výhodu oproti konkurenci, protože při masovém nasazení WiMAXu budou mít již svoji infrastrukturu zaplacenou, a budou tak schopni nabízet svoje služby levněji nebo s vyšším ziskem. Nasazení technologie WiMAX, která je v ČR dostupná již od jara letošního roku, mají nyní výrazně usnadněné díky finanční a technické podpoře ze strany Inteleku. "Nabídka financování je vhodná hlavně pro regionálně působící provozovatele telekomunikačních služeb a alternativní telekomunikační operátory, kteří díky nasazení WiMAXu mohou výrazně posílit svoji pozici na trhu a nabízet zákazníkům mj. služby, které na jiných technologiích nelze provozovat," uvedl dále Havelda.

Tiskové zprávy

Diskuse