HP StorageWorks - nová řešení pro ochranu a archivaci dat

24. 9. 2005 11:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Hewlett-Packard rozšiřuje nabídku HP StorageWorks o nové produkty a řešení pro ochranu a archivaci dat

Praha, 22. září 2005 – Společnost HP v rámci veletrhu a konference Storage Networking World Europe uvedla nové produkty a služby pro ochranu dat a archivaci – dva kritické komponenty pro správu dat v průběhu jejich životního cyklu.

Na rozdíl od konkurenčních firem jako jsou EMC či Network Appliance, kteří nabízejí pouze úzce zaměřená řešení v těchto oblastech, nabízí HP nejrozsáhlejší integrované portfolio hardwaru, softwaru a služeb pro různorodé potřeby zákazníků při zpracování a ochraně informací efektivním a hospodárným způsobem.

„Společnost HP nebyla v této oblasti nějakou dobu příliš aktivní, ale neustále pracovala na vývoji jednotlivých složek pro výkonná řešení v oblasti ochrany a správy životního cyklu informací (Information Lifecycle Management – ILM),“ uvedl Arun Taneja, prezident a konzultant-analytik společnosti Taneja Group. „S novými produkty může HP směle konkurovat tomu nejlepšímu na současném trhu.“

V oblasti ochrany dat uvedla společnost HP nové servery HP ProLiant, které umožňují zálohování v pevně stanovených intervalech, čímž zajišťují nepřetržitou ochranu dat a snižují riziko ztráty dat a s tím souvisejícího ochromení provozu podniku až o 96 %.(1)

Společnost HP také rozšířila svůj systém HP Virtual Library o rychlejší zálohování a obnovu dat a uvedla služby HP Electronic Vaulting Services, které zákazníkům umožňují bezpečné vzdálené zálohování a obnovou dat pro jejich kritické podnikové informace.

Hlavní novinkou v oblasti archivace je HP StorageWorks File Migration Agent – flexibilní softwarové řešení pro ukládání dat navržené pro automatizovanou a jednoduchou správu podnikových prostředí souborových serverů na platformě Windows®.

„Potřeba správy dat nezadržitelně vzrůstá. HP se proto snaží nabízet zákazníkům taková řešení, která jim umožní snížit náklady a především lépe a efektivně využívat informací,“ uvedl Bob Schultz, senior viceprezident a generální manažer, StorageWorks Division, HP. „Dnešní nová nabídka je výsledkem našeho úsilí o vybudování pevné základny, které se začíná vyplácet. Zákazníci se stále více obracejí na HP s poptávkou po špičkových řešeních pro získávání, správu, uchování a distribuci informací.

Nová řešení ochrany dat

Selhání lidského faktoru, chyby softwaru, výpadky elektrického proudu či útoky červů a virů, to vše činí z ochrany dat složitý proces. Nové servery pro ochranu dat (Data Protection Storage Servers – DPSS) HP ProLiant DL 100 G2 a HP ProLiant DL 380 G4 pomáhají snižovat složitost tohoto procesu prostřednictvím systému ochrany dat, který se instaluje a ovládá snáze než konkurenční nabídky. Zařízení pro ukládání dat připojená k síti (NAS) jsou provozována na platformách Microsoft® Data Protection Manager a Windows Storage Server 2003.

Plně konfigurované a optimalizované systémy DPSS pro prostředí souborových serverů na platformě Windows poskytují takřka nepřetržitou ochranu dat na souborových serverech Windows s jednoduchou obnovou dat koncovým uživatelem. Tyto servery lze konfigurovat pro malé a střední podniky i pro velké korporace, které potřebují zajistit ochranu souborových serverů ve svých hlavních závodech a pobočkách. Zálohování dat na pobočkách lze dále posílit použitím systému HP StorageWorks EFS WAN Accelerator.

Nový systém HP StorageWorks 6840 Virtual Library System (VLS) zvyšuje kapacitu a výkonnost řady HP 6000 Virtual Library System a urychluje zálohování a obnovení dat na pomalých serverech v prostředí síťových zařízení pro ukládání dat (SAN) a snadno integruje stávající zálohovací aplikace a procesy.

HP VLS zvyšuje výkon a spolehlivost procesu ukládání dat prostřednictvím zálohování a obnovy dat, které jsou až 10x rychlejší než v případě stávajících páskových řešení.(2) Protože VLS emuluje nejpoužívanější páskové mechaniky a knihovny, není zapotřebí měnit zálohovací software ani zásady monitorování. Prostřednictvím emulace více páskových mechanik současně lze paralelně provádět několik zálohovacích úloh.

Nové služby HP Electronic Vaulting Services poskytují vysoce bezpečné, škálovatelné a automatizované zálohování, které umožňuje podnikům obnovu kritických dat kdekoliv a kdykoliv – dokonce i po závažné nehodě. Služby umožňují zákazníkům externí ochranu dat s retencí, vícenásobnými verzemi souborů a možností konsolidovat vzdálené lokality do jediného datového depozitáře.

Navíc lze starší nebo méně používané verze dat přesunout z hlavního depozitáře na páskové médium, což snižuje náklady při zachování dobré dlouhodobé dostupnosti. Služby jsou nabízeny samostatně nebo jako součást spravovaného prostředí pro ukládání dat. Poskytují vysoce bezpečné a automatizované zálohování disků s kompresí až 900 %.

Služby HP Electronic Vaulting Services zahrnují:
- Bezpečné a efektivní uchovávání a získávání dat v složitých, distribuovaných prostředích se systémy od více dodavatelů;
- Vysoce výkonnou síťovou technologii a bezpečné metody přenosu;
- Zálohování dat v bezpečném zařízení navrženém HP nebo u zákazníka;

- Správu šířky přenosového pásma a vývoj frekvence zálohování;

- Determinaci, procedury obnovy dat, zásady retence dat;

- Procesy správy IT služeb a vyškolený personál.

Archivace pro nákladově efektivní řešení ILM
Nová řešení HP pro archivaci pomáhají zákazníkům získat kontrolu nad informacemi v každé fázi jejich životního cyklu pro maximální konkurenční výhodu.
HP StorageWorks File Migration Agent (FMA) snižuje nároky na online uchovávání dat prostřednictvím flexibilní migrace a archivace a možnosti vytvářet vícevrstvé systémy, které jsou základem komplexní ILM strategie.

S použitím HP FMA mohou zákazníci vytvářet informační strategie pro uchování aktivních souborů na vysoce výkonném zařízení pro ukládání dat a migraci neaktivních souborů na nákladově efektivnější zařízení, jako jsou páskové mechaniky, NAS (network-attached storage) a HP Storage Works File System Extender (FSE), a také aktivní archiv HP pro uchovávání adresovatelného obsahu, HP StorageWorks Reference Information Storage System (RISS).

HP StorageWorks Reference Information Messaging (RIM) pro archivaci databází je řešení aktivní archivace, které významně snižuje náklady na ukládání dat a zvyšuje výkon aplikací. HP RIM pro archivaci databází automatizuje zásady retence dat a do značné míry zjednodušuje správu velkých, složitých databází podniku.

Protože v hlavní provozní databázi je uloženo méně dat, je vyhledávání rychlejší a provozní náklady jsou nižší. Také správa je efektivnější a hospodárnější. Kromě toho zabraňuje HP RIM změně archivovaných dat prostřednictvím přístupu pouze pro čtení, což vyhovuje podmínkám pro audity a právní záležitosti při současném zachování provozní efektivity.

Mezi zdokonalené komponenty HP portfolia pro ochranu a archivaci dat patří:
- HP Enterprise Backup Solution Pack – kompletní a komplexní řešení pro zálohování a obnovu dat;
- HP OpenView Storage Data Protector 5.5 – komplexní a škálovatelná ochrana dat v heterogenních IT prostředích;
- HP StorageWorks Exchange 2003 Replication for HP EVA – minimalizuje rizika výpadku a s nimi spojené náklady v prostředích Microsoft Exchange;

- HP StorageWorks Rapid Backup and Restore pro řešení mySAP™ Business Suite – snižuje dobu zálohování a obnovy dat na pouhých několik minut;
- HP StorageWorks Replication Solutions Manager – výrazně zjednodušuje správu replikací;

- HP Medical Archiving Solution – vyhovuje i těm nejnáročnějším požadavkům na rychlost obnovy. Dokáže obnovit až 35 000 velkých obrázků s medicinskými daty za hodinu (100 megabytů dat a více).

Tiskové zprávy

Diskuse