Intel - podpora bezdrátové technologie WiMAX

24. 9. 2005 11:12    Rubrika: Tiskové zprávy

V zájmu zavádění širokopásmové bezdrátové technologie WiMAX v zemích jihovýchodní Asie zahájila společnost Intel tzv. ''Asijskou širokopásmovou kampaň''. V jejím rámci nabídne společně s produkty a technickými službami i konzultace a zkušenosti při provozu širokopásmových bezdrátových sítí.

Společnost Intel bude spolupracovat se státními úřady, telekomunikačními regulátory, vzdělávacími, zdravotními a zemědělskými institucemi a veřejným sektorem, mimo jiné True Corporation z Thajska a Telekom Malaysia, na přípravě a provozu zkušebních WiMAX sítí. Testovací provoz poslouží k prověření konektivity mezi skupinami z veřejného i soukromého sektoru. Širší zavedení bezdrátové technologie by těmto zemím mohlo pomoci s naplněním cílů rozvojového plánu Spojených národů do roku 2015, směřujícího k omezení chudoby

a hladu, rozšíření základního vzdělání, podpoře rovnosti pohlaví, omezení úmrtnosti dětí, válečných nemocí, zajištění udržitelného rozvoje a rozvoji globální spolupráce.

"Rozvojové země jihovýchodní Asie Spojeným národům přislíbily, že budou

o dosažení těchto cílů usilovat," říká Sean Maloney, výkonný viceprezident Mobility Group společnosti Intel. "Intel je přesvědčen, že technologie, a to především WiMAX, jsou jedním z prostředků k dosažení těchto cílů. Širokopásmová bezdrátová technologie WiMAX zpřístupní technologie, které mohou přispět ke zlepšení vzdělávání, zdravotní péče, produktivity a příjmů zemědělství. Zároveň zlepší přístup malých firem a státních institucí k technologiím, které poslouží celým rodinám."

Tiskové zprávy

Diskuse