IBM DB2 a server IBM xSeries společně se SAP Business One

26. 9. 2005 16:04    Rubrika: Tiskové zprávy

Databáze IBM DB2 a server IBM xSeries společně se SAP Business One – ideální kombinace pro malé a střední firmy

IBM a SAP představují výsledek své spolupráce - zákazníci v ČR mají nyní příležitost využít nabídky podnikového informačního systému dostupného i na bázi finančního leasingu, který je postaven na softwaru SAP Business One, výkonném serveru IBM eServer xSeries a databázi IBM DB2 Express

Praha, 26. září 2005 – České malé a střední firmy se budou moci při výběru softwaru pro řízení firmy SAP spolehnout na schopnosti serverů a databáze IBM. Společné systémové řešení od SAP a IBM, které bylo v některých zemích ohlášeno loni v dubnu, bude od 15. září pod názvem „Power3 – Ztrojnásobte svůj výkon“ dostupné také v České republice. Software SAP Business One pro malé až střední firmy poběží na výkonném serveru IBM eServer xSeries a preferované databázi IBM DB2 Express.

Databáze IBM DB2 představuje finančně nejvýhodnější platformu pro software SAP Business One. Přispívá k tomu i skutečnost, že IBM podpořila nabídku tohoto integrovaného řešení pro malé až střední zákazníky formou zvýhodněného financování přes své služby IBM Global Financing. Zákazníci nemusí najednou platit za celé řešení, ale mohou celkové náklady na pořízení nového podnikového řešení rozložit na několik let. Konkrétní podmínky splácení pak odpovídají jejich individuálním potřebám a možnostem. Řešení Power3 je dostupné na bázi pravidelných splátek – a to již od 1960,- Kč za uživatele a měsíc.(*)

Jedná se o první nabídku podnikového informačního systému (ERP) na bází finančního leasingu v ČR. To ocení zejména zákazníci z menších až středně velkých firem. Společnosti SAP a IBM se dohodly, že IBM bude podporovat aplikaci SAP Business One prostřednictvím své sítě prodejců, přičemž bude nabízet technologické, školicí a marketingové programy.

SAP Business One je integrovaná aplikace pro řízení firmy, která byla navržena s ohledem na potřeby malých až středních firem. Lze ji snadno nainstalovat a poskytuje důležité informace pro správu vztahů se zákazníky, prodej, nákup a účetnictví, což jsou rozhodující oblasti pro úspěšné řízení podniku. V současné verzi je aplikace SAP Business One k dispozici v 37 zemích a více než 20 jazycích.

Databáze IBM DB2 Express představuje kompletně vybavené, cenově dostupné a uživatelsky snadno ovladatelné databázové řešení. Tato databáze je finančně nejefektivnější databázovou volbou pro SAP Business One. IBM DB2 garantuje bezpečné uložení obchodních dat – nejcennějšího obchodního vlastnictví. Mezi mimořádné vlastnosti IBM DB2 patří její škálovatelnost. DB2 dynamicky roste s firmou a jejími požadavky. Škálovatelnost umožňuje nasazení od personálních, mobilních asistentů a PC až po rozsáhlé a výkonné víceprocesorové architektury.

IBM @server xSeries s procesorem Intel nabízí vynikající dostupnost a poměr cena/výkon. Pomůže firmám lépe spravovat informace a nasazení počítačů. Preferovaný je především díky své vysoké spolehlivosti a škálovatelnosti. Server může růst s firmou podle jejích aktuálních požadavků a nároků. Do rozšíření lze investovat až v okamžiku, kdy je to opravdu potřebné. Na server lze konsolidovat více aplikací, čímž se server stává nástrojem celkové úspory investičních prostředků.

Více informací na: http://www.sap-ibm.cz/

(*)
*Modelová kalkulace pro 10 uživatelů, financování rozložené do 36 měsíců. Částka 1.960,- Kč je včetně DPH a představuje cenu kalkulovanou na 1 uživatele/ měsíc. Kalkulace bude pro každého zákazníka upřesněna implementačním partnerem. Pro tuto modelovou kalkulaci IBM požaduje pouze 14,08% z pořizovací ceny včetně DPH jako částečnou akontaci.

Možnosti financování od IBM Global Financing se vztahují pouze na podnikové zákazníky a podléhají stanoveným obchodním podmínkám IBM. Pro uzavření smlouvy je třeba provést vyhodnocení bonity zákazníků. IBM Global Financing si vyhrazuje právo tuto propagační akci kdykoli bez předchozího písemného upozornění zastavit.

Tiskové zprávy

Diskuse