Cisco a Intel vyvíjí infrastrukturu EPC/RFID řešení

3. 10. 2005 16:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Cisco Systems a Intel ohlásily, že budou společně podporovat iniciativu EPCnetwork firmy EPCglobal Hong Kong, jejímž cílem je zavedení průhlednějšího dodavatelského řetězce v regionu PPRD (Pan Pearl River Delta). S využitím svých pokročilých produktů a zkušeností společnosti Cisco a Intel vyvíjí pro EPCglobal Hong Kong EPCnetwork infrastrukturu EPC/RFID (Electronic Product Code™/ Radio Frequency Identification) řešení, které propojí výrobce a logistické společnosti v oblasti PPRD s prodejci po celém světě.

Tato spolupráce je jedním z mnoha příkladů skutečnosti, že obě společnosti mají podobné představy o podpoře organizací a spotřebitelů při zkvalitňování jejich způsobu podnikání, interakce a propojení pomocí inovativních standardizovaných řešení.

EPC je unikátní kód, který identifikuje konkrétní položku v rámci celého dodavatelského řetězce. RFID představuje způsob uložení a vzdáleného čtení dat v malých elektronických štítcích vybavených polovodičovým čipem a anténou. EPC kód je uložen v RFID štítku, který je připevněn na povrchu nebo uvnitř produktu či položky během celé distribuce. Po přečtení EPC kódu ze štítku je možné jej přiřadit k dynamickým datům, jako je původ položky nebo datum její výroby.

Použití EPC a RFID zvyšuje viditelnost jednotlivých položek a jejich pohybu v rámci distribučního řetězce pro všechny účastníky. Pomocí příslušného technického vybavení lze potřebné údaje o produktech získat snadno, rychle, kdykoliv a bez lidského zásahu a možných chyb. To mimo jiné znamená, že lze lépe řešit současné problémy se správou inventáře, ztrátami a krádežemi, kterými jsou prodejci a distributoři vystaveni. Například ztráty zboží u prodejců, které dosahují v celosvětovém průměru 9 procent, znamenají výpadek příjmů v objemu 69 miliard dolarů a padělané zboží přidává dalších 305 miliard dolarů ročně†. Použití RFID a zavedení globálních standardů může tyto ztráty omezit a zvýšit viditelnost pro všechny účastníky distribučního řetězce.

Se svými více než 2 400 prodejnami ve 30 zemích světa je METRO Group třetí největší maloobchod, který odebírá produkty po celém světě. "Zavedení standardů EPCglobal pro identifikaci objektů v kombinaci s RFID technologií je velmi důležité a pomůže společnosti METRO Group i celému obchodnímu sektoru k rychlejšímu přechodu na novou generaci distribučních řešení," řekl Dr. Gerd Wolfram, výkonný ředitel MGI METRO Group Information Technology GmbH. "METRO Group provozuje šest různých prodejních značek a odebírá produkty po celém světě. To od našich dodavatelů vyžaduje vyšší stupeň spolupráce, integrace a viditelnosti. V zájmu zajištění digitálního distribučního řetězce, pracujícího v reálném čase z Číny až do našich distribučních center v Německu, se společnost METRO Group s radostí připojuje k iniciativě EPCglobal Hong Kong EPCnetwork infrastruktury pro PPRD region.

Spolupráce firem Cisco a Intel zrcadlí jejich úsilí o zajištění nové generace distribučního řešení, založeného na infrastruktuře EPCnetwork. Díky práci s daty v reálném čase a efektivnější spolupráci umožňuje lepší a rychlejší rozhodování, což výrobcům, logistickým firmám a globálním maloobchodům dovolí snížení provozních nákladů a zvýšení jejich ziskovosti. V současné době tráví zboží v maloobchodech a distribučních centrech po celém světě v průměru 11 týdnů‡. Lepší správa distribučního řetězce může tento čas výrazným způsobem zkrátit, a tím přispět i ke snížení celkového objemu skladovaného zboží a příslušných nákladů na pronájem prostor i dalších výdajů spojených se skladováním a distribucí.

Tiskové zprávy

Diskuse