Fujitsu Siemens Computers LIFEBOOK P1510 - Notebook a Tablet PC

6. 10. 2005 15:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Počítačová mobilita dostává nové rozměry. Notebook a Tablet PC v jednom: to je nový notebook muší váhy LIFEBOOK P1510 od Fujitsu Siemens Computers

Fujitsu Siemens Computers LIFEBOOK P1510 - Notebook a Tablet PC

Praha 5. října 2005 – Fujitsu Siemens Computers, přední evropský výrobce výpočetní techniky, uvádí na trh nový ultralehký notebook a mění tak vžité představy o možnostech mobilní výpočetní techniky. LIFEBOOK P1510 je nejlehčí zařízení nabízející jak plnou funkcionalitu notebooku, tak tabletu. S hmotností těsně pod jeden kilogram se nový LIFEBOOK P1510 skvěle hodí všem, kdo vyžadují maximální mobilitu a nejširší možnou využitelnost. Perfektním skloubením vlastností lehkého notebooku a tablet PC cílí na všechny segmenty trhu. Výborně se hodí pro manažery, obchodní cestující nebo pracující ve službách, ale i pro využití ve zdravotnictví či pojišťovnictví apod. Jeho využití ovšem nemusí být pouze pracovní, svým designem upoutá muže i ženy, a budete s ním vždy středem pozornosti. Při práci vyniká LIFEBOOK P1510 dlouhou výdrží na baterie, množstvím komunikačních rozhraní a širokoúhlým 8,9‘‘ dotykovým displejem. LIFEBOOK P1510 bude dostupný od listopadu za cenu začínající na 53 000 Kč bez DPH.

Společnost Fujitsu Siemens Computers si je vědoma, že zákazníci vyžadují od mobilních zařízení flexibilitu, zajímavý design, výkon i bezpečnost. Proto byla při vývoji věnována zvýšená pozornost všem zmíněným aspektům. LIFEBOOK P1510 je vybaven technologií Bluetooth a Intel Centrino, což umožňuje využít veškerou výpočetní sílu, když je jí třeba, a současně zachovat dlouhou výdrž chodu na baterie. S volitelnou šestičlánkovou baterií lze bez připojení k elektrické síti pohodlně pracovat až 8,5 hodiny. Pasivní technologie displeje znamená, že k ovládání operačního systému Windows XP Tablet PC Edition a dalších aplikací není potřeba žádné speciální pero, ale stačí např. váš prst. Další výhody a bezpečnost celého systému posiluje integrovaná čtečka otisků prstů. Univerzální využitelnost notebooku umocňuje i volitelný replikátor portů.

„Mobilita se stala jedním z pilířů naší strategie v roce 2001. Od té doby pracujeme na rozšíření našeho portfolia mobilních produktů, a zároveň neustále rozšiřujeme i funkcionalitu našich zařízení. S novým LIFEBOOKem P1510 přinášíme zcela nové technologické možnosti ve stylovém designu,“ řekl Stanislav Hájek, produktový manažer mobilních zařízení Fujitsu Siemens Computers. „Nový LIFEBOOK P1510 je v současnosti nejlehčí plně funkční víceúčelový notebook. Vidíme v něm velký tržní potenciál, protože je vhodný nejen pro manažery nebo obchodní cestující, ale uplatnění může najít v celém segmentu trhu u všech oborů lidské činnosti.“.

Možné scénáře:

Obchodní schůzka bez papíru a bariér
Dejte sbohem schůzkám, kde se každý skryje za otevřeným notebookem a na zdech visí staromódní poznámkové tabule. Pryč jsou doby, kdy jste své myšlenky prezentovali křídou na tabuli či v lepším případě promítali z fólií pomocí zpětného projektoru. Buďte styloví a vytvářejte a prezentujte své poznámky přímo, bez nutnosti je později přepisovat.

Do všech oborů
Mezi typické oblasti použití LIFEBOOKu P1510 patří nejenom zdravotnictví, bankovnictví, pojišťovnictví, prodej nebo výzkumy trhu, ale uplatnění může najít i v ostatních oborech lidské činnosti. Díky muší hmotnosti jediného kilogramu je práce s notebookem snadná a příjemná. S displejem otočeným o 180° potřebujete k práci s aplikacemi pouze pero stylus, nic víc. V nemocnici tak lze například rukou zaznamenat poznámky o pacientovi, které se následně automaticky uloží jako text. Pak lze displej otočit zpět a pracovat s LIFEBOOKem P1510 jako s běžným notebookem vybaveným klávesnicí. V ordinaci jej poté lze připojit pomocí replikátoru portů a využívat jako běžný kancelářský počítač.

Hlavní technologické údaje:

- Nejlehčí 8,9’’ mnohoúčelový tablet PC na trhu.
- Může sloužit jako poznámkový blok (tablet PC) i jako notebook.
- Pokrokový displej s technologií pasivního digitizéru (WSVGA/1024 \xD7 600).
- Není nutné používat speciální snímací pero.
- Nejnovější mobilní technologie Intel Centrino.
- Procesor Intel Pentium M 753 Ultra Low Voltage o frekvenci 1,2 GHz.
- Operační paměť o velikosti až 1 GB RAM.
- Integrované technologie Wi-Fi a Bluetooth s širokými možnostmi bezdrátového připojení.
- Windows XP Tablet PC Edition 2005.
- Možnost práce s displejem jak na výšku, tak na šířku.
- Kompatibilita se všemi aplikacemi Microsoft Office.
- Integrovaná podpora rozpoznávání rukopisu.
- Malý a lehký replikátor portů vybavený veškerými rozhraními stolních počítačů – lehce tak zastane i funkci stolního počítače.

Tiskové zprávy

Diskuse