Siemens ER75 - EDGE router pro připojení k internetu

6. 10. 2005 15:04    Rubrika: Tiskové zprávy

EDGE router Siemens ER75 pro snadné a spolehlivé připojení k internetu

Společnost Siemens uvedla na český trh EDGE router Siemens ER75. Tento produkt doplňuje řadu produktů EDGE - MC75 a ES75, které již v tomto roce byly uvedeny na český trh. Siemens ER75 je čtyřpásmové GSM zařízení kompaktních rozměrů (30x90x102mm) a je možné jej použít ve všech GSM sítích na všech kontinentech. Router je založen na vyspělé technologii GSM modemu Siemens MC75 a procesoru ARM7. Kromě toho je vybaven komunikačním rozhraním USB a jde o plug&play zařízení, které vyniká snadným ovládáním. Siemens ER75 poskytuje snadné vysokorychlostní bezdrátové připojení k internetu, a to jak pro potřeby malých kanceláří, tak domácností.

Router ER75 je složen ze dvou základních částí, z nichž jednu tvoří GSM modem Siemens MC75, který pro datovou komunikaci na radiovém kanálu využívá nejen technologie GPRS multislot class 12, ale i rychlejší variantu EDGE, umožňující vysílat data rychlostí až 118,4 kbit/s a přijímat dokonce rychlostí 236,8 kbit/s. Druhou nezbytnou částí je počítač s jádrem postaveným na procesoru ARM7, který pracuje s operačním systémem UCLinux a zajišťuje činnost ethernetového rozhraní 10/100 se standardními protokoly TCP/IP. Spolehlivost činnosti operačního systému kontroluje softwarový a hardwarový systém kontroly, tzv. watchdog. USB rozhraní je připojeno k modemu MC75 a zpřístupňuje všechny modemové funkce tohoto zařízení.

„Router ER75 byl vyvinut tak, aby zaručoval vysokou spolehlivost GSM zařízení a zároveň byl velmi snadný na ovládání. Díky plug&play architektuře je možné pracovat okamžitě po vložení SIM karty a zapnutí modemu – to platí pro většinu aplikací. Pro ty ostatní nabízí modem snadnou konfiguraci pomocí webového rozhraní. Ta je rozdělena do několika sekcí, kde lze samostatně nastavovat GPRS, ethernet a jednotlivé režimy činnosti. Tato konfigurace je uložena v paměti FLASH, která ji uchová i pro příští práci s modemem,“ říká Pavel Maruna, vedoucí oblasti Wireless Modules společnosti Siemens. „Přes webové rozhraní je možné sledovat i systémové informace, systémový log a provádět upgrade firmwaru,“ dodává Pavel Maruna.

Router ER75 je zařízením použitelným pro bezdrátové připojení k internetu domácího počítače nebo malé firemní sítě, stejně tak velmi dobře slouží k přenosu obrazu z webových kamer či připojení zabezpečovacích systémů. Nejrozšířenějšími aplikacemi však bezesporu zůstává mobilní připojení do privátní datové sítě či bezdrátové propojení lokálních (LAN) sítí pro průmyslové i kancelářské systémy.

EDGE router ER75 je představován na právě probíhajícím 47. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu na stánku společnosti Siemens. V České republice je v prodeji v distribuční síti společnost Conel s.r.o. v ceně okolo 9000,- Kč.