Nokia - Push to Talk v sítích 3G pro T-Mobile

7. 10. 2005 16:37    Rubrika: Tiskové zprávy

T-Mobile Hungary spouští službu Push to Talk v sítích třetí generace a GSM s využitím řešení společnosti Nokia

Espoo, Finsko – T-Mobile jako první v Maďarsku zahájil komerční provoz služby Push to Talk s využitím řešení společnosti Nokia. Služba je dostupná v sítích druhé a třetí generace společnosti T-Mobile

v Maďarsku.

Díky službě Push to Talk mohou lidé používat své mobilní telefony jako příruční vysílačky a jediným stiskem tlačítka komunikovat s vybranou skupinou uživatelů nebo s jednotlivci. Tohoto jednoduchého, přímého způsobu komunikace mohou vyžívat jak firemní, tak soukromí uživatelé. Služba Push to Talk je obzvláště vhodná v případech, kdy uživatelé potřebují komunikovat příležitostně, ale opakovaně s týmž jednotlivcem nebo skupinou lidí.

„Těší nás, že si T-Mobile Hungary vybral společnost Nokia jako poskytovatele služby Push to Talk,“ prohlásil Robin Lindahl, viceprezident divize Networks společnosti Nokia. „Poskytnutí řešení Push to Talk společnosti T-Mobile Hungary je součástí naší strategie zavádění nových služeb v sítích třetí generace

i v sítích GSM a posilování pozice předního promotéra služby Push to Talk na světě.“

Dohoda je součástí rámcové mezinárodní smlouvy podepsané v roce 2004, na jejímž základě se T-Mobile International, jeden z předních provozovatelů mobilních komunikačních sítí na světě, rozhodl pro síťové řešení Push to Talk over Cellular (PoC) od společnosti Nokia.

Služba „Push to Talk“ pro koncová zařízení od společnosti Nokia nabízí kompletní sadu funkcí a bude

v souladu s připravovaným standardem sdružení OMA. Řešení společnosti Nokia je kompatibilní

s technologií IP Multimedia Subsystem, jak ji definuje norma 3GPP, a dokáže podporovat jednotlačítkový přístup k různým typům médií, např. k videu. Společnost Nokia již uzavřela komerční smlouvy

s 39 provozovateli sítí GSM a v současnosti provádí zkoušky u více než 30 operátorů, a je tak předním hráčem na trhu služby Push to Talk over Cellular v sítích GSM.