Siemens - převzetí společnosti Garderos

7. 10. 2005 16:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Převzetím společnosti Garderos posiluje Siemens svoji nabídku v oblasti bezdrátových širokopásmových služeb. Nová technologie usnadní operátorům vstup na trh širokopásmových datových přenosů v bezdrátových sítích

Siemens podepsal smlouvu o převzetí mnichovské společnosti Garderos Software Innovations. Tato začínající firma, která je jedním z předních poskytovatelů softwaru pro tzv. systémy provozní podpory (OSS), bude dále působit pod svým jménem jako 100% dceřiná společnost Siemens. OSS systémy, které vyvíjí firma Garderos, se stanou strategickou součástí platformy Siemens Wireless Integration Platform (WIP). Tato platforma umožňuje rychlé a flexibilní propojení sítí WLAN, WiMAX a Flash-OFDM s mobilními a pevnými telefonními sítěmi. Řadu funkcí v sítích velkých operátorů, jako účtování, roaming či autentikace, tak nyní bude možno aplikovat i na uživatele bezdrátového širokopásmového přístupu. Operátoři se zájmem o provoz bezdrátových širokopásmových služeb získají díky WIP platformě společnosti Siemens klíčovou konkurenční výhodu vůči poskytovatelům zaměřeným pouze na širokopásmové přenosy.

"Bezdrátové širokopásmové sítě jsou velmi slibným segmentem trhu jak pro provozovatele mobilních, tak i pevných telefonních sítí. Prostřednictvím naší platformy mohou zákazníci efektivně přidávat bezdrátové širokopásmové služby do svého portfolia a generovat tak nové zisky ze stávající infrastruktury," řekl Christoph Caselitz, prezident oblasti mobilních sítí společnosti Siemens.

Systémy provozní podpory jsou umístěny v IP (Internet Protocol) infrastruktuře sítě. Jejich hlavní úlohou je autentikace, účtování a autorizace uživatelů a jejich služeb. Jako součást platformy Siemens WIP, umožní hardwarově nezávislá softwarová architektura firmy Garderos operátorům bezproblémově spouštět a provozovat bezdrátové širokopásmové služby.

Jednou z předností platformy WIP je možnost integrovat širokopásmové sítě s již existujícími a většinou velice složitými účtovacími systémy. WIP navíc koncovým zákazníkům umožňuje roaming, tj. využívání širokopásmových sítí jiných poskytovatelů. Kontrola přístupu zůstává na zodpovědnosti původního operátora, který může nabízet různé způsoby účtování, jako je tarifní program, předplacený přístup, elektronický kupon atd. Různé formy přístupu zároveň provozovatelům umožňují aplikovat různé obchodní modely.

Garderos

Garderos Software Innovations GmbH, 100% dceřiná společnost firmy Siemens, vyvíjí systémy provozní podpory (Operational Support Systems, OSS) pro bezdrátové širokopásmové služby na bázi IP. Hardwarově nezávislá softwarová architektura umožňuje poskytovatelům služeb i firmám bezpečně vytvářet a provozovat bezdrátové širokopásmové služby. K zákazníkům společnosti Garderos patří přední operátoři mobilních a pevných sítí i velké korporace či nemocnice. Další informace o společnosti najdete na http://www.garderos.com

Tiskové zprávy

Diskuse