Siemens dodává UMTS síť

11. 10. 2005 15:59    Rubrika: Tiskové zprávy

Siemens dodává UMTS síť společnosti Polska Telefonia Cyfrowa

Společnost Siemens, divize Komunikace, získala zakázku na rozšíření UMTS sítě polského operátora Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) do dalších měst, kterými jsou Poznaň, Wroc\xB3aw a Lublin. Siemens již dříve vybudoval přístupovou rádiovou a ústřednovou UMTS infrastrukturu v oblasti hlavního města Varšavy, kterou PTC využívá k poskytování vysokorychlostního přístupu k internetu Blue Connect.

Společnost Polska Telefonia Cyfrowa je největším mobilním operátorem v Polsku s více než 8,6 milionem zákazníků (k prosinci 2004). Siemens dodává společnosti PTC řešení a infrastrukturu pro GSM sítě již od roku 1996. V roce 2001 Siemens pro PTC vybudoval testovací UMTS síť.

"Tato zakázka pro nás znamená velký úspěch a upevňuje naše vedení v oblasti dodávek 3G technologií. Díky našim řešením bude PTC schopna rozšířit své stávající UMTS portfolio a nabídnout nové služby, jako například videohovory," řekl Christoph Caselitz, ředitel oblasti mobilních sítí společnosti Siemens.

Touto zakázkou Siemens spolu s partnerskou společností NEC opět upevňuje své globální prvenství na trhu 3G/W-CDMA infrastruktury. Podle nezávislých průzkumů trhu zaujímá Siemens/NEC první místo v segmentu 3G/W-CDMA co do počtu základnových stanic (tzv. Node B) v komerčním provozu (zdroj: Multimedia Research Institute, Tokio, duben 2005).

Siemens, divize Komunikace, je jedním z největších světových dodavatelů v oblasti telekomunikací. Siemens je jediným subjektem na trhu, který svým zákazníkům poskytuje kompletní portfolio, od zařízení pro koncové uživatele po komplexní síťové infrastruktury pro podniky a operátory, včetně souvisejících služeb. Siemens, divize Komunikace, je předním světovým inovátorem v oblasti konvergovaných technologií, produktů a služeb pro bezdrátové, pevné a podnikové sítě. Jedná se o největší divizi v rámci koncernu Siemens, která působí ve více než 160 zemích světa. V obchodním roce 2004 (skončil 30. září) měla tato divize se 60.000 zaměstnanci obrat kolem 18 miliard EUR.

Další informace o divizi Komunikace najdete na http://www.siemens.cz/com

Tiskové zprávy

Diskuse