Siemens získal zakázku na konsolidaci sítě společnosti GTS Novera

13. 10. 2005 18:24    Rubrika: Tiskové zprávy

Telekomunikační operátor GTS Novera vybral společnost Siemens jako dodavatele řešení pro konsolidací sítí firem GTS Czech a Aliatel. Tento projekt zahrnuje sjednocení sítí obou společností, jejich následné optimalizace, a tím vytvoření jednotné celorepublikové telekomunikační sítě. Takto nově vytvořená síť umožní společnosti GTS Novera nabídnout svým klientům další zlepšení v oblastí zabezpečení a výkonnosti sítě.

Podstatou projektu konsolidace je optimalizace kapacit jednotlivých uzlů sítě původních operátorů GTS Czech a Aliatel. Takto optimalizovaná síť společnosti GTS Novera nabízí připojovací kapacity v každém kraji, což umožňuje rychlou a bezproblémovou obsluhu stávajících, ale i nových klientů.

„Jako největší alternativní operátor na českém telekomunikačním trhu poskytujeme svým zákazníkům vyšší zabezpečení a spolehlivost sítě při současném snížení nákladů na údržbu,“ říká Milan Rusnák, generální ředitel GTS Novera.

„Jsme rádi, že jsme získali důvěru k uskutečnění tohoto projektu a chápeme to jako potvrzení dlouhodobé vynikající spolupráce se společnostmi GTS Czech a Aliatel a nyní také s jejich nástupnickou organizací GTS Novera. Tento projekt je dalším důkazem našich kvalit, jako největšího světového dodavatele spojovací technologie v oblasti veřejných spojovacích systémů,“ říká Jan Svoboda, ředitel divize Komunikace, společnosti Siemens.

Tiskové zprávy

Diskuse