IBM je světová jednička na trhu podnikových portálů

13. 10. 2005 18:23    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost IBM oznámila, že přední analytická agentura označila WebSphere® Portal za nejprodávanější řešení podnikového portálu na trhu. IBM má podle IDC nejvyšší podíl na světovém trhu portálových řešení z hlediska tržeb z licencí na software a úhrad za podporu za rok 2004, jež byly o více než 10 procent vyšší než tržby nejbližšího konkurenta.

Organizace jsou v současnosti zahlcovány informacemi z mnoha oddělených systémů. Proto je pro ně čím dál obtížnější identifikovat, vyhledávat a třídit relevantní informace. WebSphere Portal prostřednictvím bezpečné a škálovatelné infrastruktury pomáhá podnikům organizovat a kombinovat informace a usnadňovat uživatelům přístup k informacím.

"WebSphere Portal, nedílná součást řady řešení IBM® Workplace™, si udržuje vedení na trhu portálů, přičemž růst naší základny zákazníků letos dosáhl dvouciferných hodnot," říká Ken Bisconti, viceprezident IBM pro řešení pracovního prostoru, portálů a spolupráce. "Mezi klíčové faktory, které přispěly k tomuto úspěchu, patří podpora architektury orientované na služby (SOA), vysoká úroveň zabezpečení a jasný, spolehlivý produktový plán."

Možnosti technologie WebSphere Portal využívají při řešení komplexních otázek spolupráce tisíce zákazníků všech velikostí a ve všech průmyslových odvětvích. Jedním z nich je i nemocnice Ball Memorial, stěžejní nemocnice společnosti Cardinal Health System, která pomocí technologie IBM WebSphere Portal a Bowstreet vyvinula přehledný panel pro lékaře, v němž jsou přístupná data a funkce různých samostatných systémů. Panel poskytuje lékařům přístup ke všem důležitým informacím o pacientech, pracovním plánu a lécích.

"S výsledky, jichž jsme dosáhli, jsme velice spokojeni. Čas, který lékaři díky panelu ušetří, jim umožňuje objednat si každý den jednoho pacienta navíc. To znamená potenciální nárůst příjmů zhruba o 60 000 dolarů měsíčně nebo 720 000 dolarů ročně," vysvětluje Christina Fogle, manažerka podpory informačního systému z Cardinal Health System.

Tiskové zprávy

Diskuse