CA eTRUST - ochrana před: phishing, spam, spyware, viry a hackery

3. 2. 2006 18:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Prvotřídní ochrana před phishingem, spamem, spywarem, viry a hackery

Společnost CA (NYSE: CA) oznámila okamžitou dostupnost nejnovější verze svého komplexního řešení zabezpečení na internetu eTrust Internet Security Suite pro uživatele v domácnostech. Jediná instalace balíku CA eTrust Internet Security Suite r2 poskytuje veškeré prostředky pro ochranu před širokou řadou hrozeb na internetu ze strany hackerů, virů, zlodějů identit, spywaru a nevyžádané pošty. eTrust Internet Security Suite spojuje snadno použitelnou a robustní technologii s předem nakonfigurovanými nastaveními a automatickými aktualizacemi, což je pro uživatele velice přínosné.

„On-line hrozby jsou nejen rizikem pro soukromí a data zákazníků, ale také snižují výkonnost jejich počítačů,“ uvedl Peter Dulay, Senior Consultant pro bezpečnost ve společnosti CA. „V této verzi CA eTrust Internet Security Suite jsme zdokonalili technologii filtrování spamu a integrací všech našich bezpečnostních produktů jsme vytvořili zřejmě nejlepší nástroj na trhu pro ochranu počítače, osobních informací a vašich blízkých před reálnými hrozbami na internetu.“

Společnost CA také oznámila okamžitou dostupnost nejnovější verze produktu eTrust Anti-Spam r4, který poskytuje dokonalejší ochranu před phishingem a podvodnými e-maily.

Jako phishing jsou označovány podvodné e-maily, jejichž autoři chtějí od uživatelů vylákat čísla platebních karet a jejich bankovní údaje tím způsobem, že je přesměrují na imitace oblíbených elektronických obchodů, aukčních serverů a finančních serverů. Podle nedávného průzkumu bezpečnosti na internetu, který uskutečnila společnost AOL ve spolupráci s National Cyber Security Alliance, se s phishingem vedeným snahou o krádež identity setká každý měsíc zhruba každý čtvrtý Američan (23%) a více než dvě třetiny spotřebitelů, kteří obdrželi takový podvodný e-mail, se domnívalo, že pochází od legitimní společnosti. Studie také zjistila, že 81% počítačů v domácnostech postrádá jeden ze tří rozhodujících prostředků ochrany – aktualizovaný antivirus, ochranu před spywarem a správně nakonfigurovaný firewall.

Kromě jednotného uživatelského rozhraní nabízí CA eTrust Internet Security Suite následující vlastnosti:

eTrust AntiSpam:

• Ochrana před phishingem a podvodnými e-maily – Pomocí standardizovaných metod ověřování určuje, zda e-mail skutečně pochází od uvedeného odesílatele, a při přijetí podezřelých e-mailů zobrazuje jasné vizuální varování.
• Vyhledávání e-mailů – Vytvoří vyhledávací index všech informací, které jsou uloženy v aplikaci Outlook, pro rychlý a snadný přístup ke zprávám, přílohám, kontaktům, schůzkám, položkám deníku a poznámkám. Tato funkce je k dispozici pouze pro anglické jazykové verze aplikací Outlook a Outlook Express.
• Hodnocení spamu – Automaticky „skóruje“ nevyžádané zprávy ve složce Quarantine (Karanténa), což umožňuje třídit zprávy v karanténě na základě pravděpodobnosti, že se jedná o spam.

• Automatické aktualizace – Upozorňuje na dostupnost aktualizací produktu, jež přinášejí nejnovější funkce pro ochranu před spamem.

eTrust PestPatrol Anti-Spyware

• Zjišťování a odstraňování spywaru – Vyhledává v počítačích širokou škálu destruktivních programů. Výsledky vyhledávání zároveň obsahují odkaz na rozsáhlou databázi spywaru, kde uživatel najde další informace.
• Prověřování podle potřeby – Spustí vyhledávání podle potřeby, nebo umožňuje naplánovat pravidelné prověřování. Je možné vybrat konkrétní disky, soubory a složky pro prověření.
• Ochrana v reálném čase – Aktivní ochrana zjišťuje a odstraňuje aktivní škodlivé programy z paměti.

eTrust EZ Antivirus

• Prověřování v reálném čase – Prověřuje soubory v okamžiku otevření, zavření a uložení do počítače.
• Automatické prověřování e-mailu – Prohledává příchozí zprávy a jejich přílohy pro všechny e-mailové programy, které používají protokol POP3.
• Vyspělé heuristické prověřování – Zablokuje nové a neznámé viry ještě předtím, než mohou být zjištěny na základě aktuálních signatur.

eTrust Personal Firewall

• Neviditelný režim – Učiní počítač neviditelným pro hackery a zablokuje jeho porty proti útoku.
• Automatická konfigurace programu – Poskytuje aktuální doporučení, které programy jsou bezpečné a které ne.

• Ochrana před krádeží identity – Chrání osobní data tím způsobem, že upozorní v případě odeslání osobních informací do internetu nebo e-mailem, přičemž má uživatel možnost jejich přenos zablokovat.
• Blokování reklam – Odstraňuje otravné vyskakovací reklamy (pop-up).

Zákazníci společnosti CA z řad uživatelů v domácnostech mají nárok na bezplatné upgrady produktu, takže jsou jejich počítače vždy chráněny před aktuálními hrozbami.

Tiskové zprávy

Diskuse