Nokia - 3G WCDMA síť pro Eurotel

6. 1. 2006 16:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Nokia dodává Eurotelu infrastrukturu pro českou 3G WCDMA síť

Nokia a Eurotel testují HSDPA v ostrém provozu

Espoo, Finsko – Přední český mobilní operátor Eurotel Praha, spol. s.r.o. spustil v České republice vůbec první síť 3G, která je postavena na standardu WCDMA. Ke spuštění došlo po úspěšné demonstraci 3G služeb, např. video hovorů, surfování po internetu nebo přenosu souborů, prostřednictvím technologie Nokia HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) na brněnském veletrhu Invex v říjnu letošního roku. V první fázi implementace jsou 3G služby dostupné pouze v Praze a Brně, ale rychle se rozšíří i do dalších částí země.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit další prvenství. Stali jsme se prvním mobilním operátorem v České republice, který uvedl do komerčního provozu služby jako mobilní TV, video v reálném čase, stahování hudby i videohovory prostřednictvím WCDMA 3G technologie. Je to přirozené rozšíření služeb, které nepochybně posílí naši pozici předního inovátora na českém trhu,“ prohlásil Stanislav Kůra, ředitel pro strategii a vývoj nových produktů ve společnosti Eurotel. „Těší nás, že díky schopnostem a zkušenostem společnosti Nokia v implementaci sítí WCDMA 3G jsme dokázali tyto služby nabídnout zákazníkům v rekordním čase a přesně podle původních plánů.“