Apple získal tři ocenění

11. 1. 2006 13:50    Rubrika: Tiskové zprávy

Technologiemi roku byly vyhlášeny desktop Apple Power Mac G5 Quad a operační systémy Mac OS X Server v10.4 a Mac OS X v10.4 Tiger

Apple získal tři ocenění

Praha – 6. ledna 2006 — Společnost Apple získala od prestižního testovacího centra odborného amerického časopisu InfoWorld tři ocenění za technologie roku 2006 (2006 Technology of the Year Award) pro stolní počítač Apple Power Mac G5 Quad a operační systémy Mac OS X Server v10.4 a Mac OS X v10.4 Tiger.

V kategorii systémových architektur byl za pracovní stanici roku vyhlášen desktop Apple Power Mac G5 Quad zejména pro působivé hardwarové specifikace, cenu a operační systém OS X. V kategorii operačních systémů pak společnost Apple zcela ovládla obě hodnocené podkategorie. Operační systém Mac OS X Server v10.4 byl vyhlášen nejlepším serverovým operačním systémem. Tento unixový OS byl oceněn zejména pro svůj výkon a ojediněle robustní sadu standardních vlastností. Operační systém Mac OS X v10.4 Tiger byl vyhlášen nejlepším klientským operačním systémem. Jedná se o bohatě vybavený a uživatelsky přívětivý operační systém pro stolní počítače, který však byl navržen i s ohledem na potřeby profesionálních uživatelů.

Apple Power Mac G5
Model PowerMac G5 Quad je vybaven dvěma dvoujádrovými procesory PowerPC G5 o výkonu 2,5 GHz, z nichž každý má 1MB L2 cache, a díky tomu nabízí špičkový výkon v aplikacích používaných profesionálními kreativci nebo ve vědě. Počítač je dostupný v internetovém obchodu Apple (www.store.apple.cz), v prodejnách Apple a u autorizovaných prodejců za doporučenou prodejní cenu 117.360,- Kč vč. DPH.

Macworld Conference & Expo
V termínu od 9.-13.ledna 2006 se v San Franciscu v The Moscone Center bude konat každoroční konference a výstava Macworld, která je nejvýznamnější světovou akcí zaměřenou na platformu Mac. Jedině na Macworldu se schází loajální a přitom rozmanitá základna uživatelů počítačů Mac z oblastí kreativních služeb, školství, zábavy, vývoje aplikací, z prostředí podniků i malých a domácích kanceláří. V rámci Macworldu se konají podrobné vzdělávací semináře a zároveň si návštěvníci na výstavní ploše mohou prohlédnout množství nápaditých produktů a řešení. Profesionálům i spotřebitelům nabízí Macworld příležitost seznámit se s nejžhavějšími novinkami a produkty ve světě počítačů Mac.

Zahajovací keynote CEO společnosti Apple Steva Jobse spolu s představením nejžhavějších produktových novinek je na programu v úterý 10.ledna přibližně od 17:00 hodin (CET).

Tiskové zprávy

Diskuse