Lenovo ThinkPad X60 a ThinkPad T60

11. 1. 2006 13:46    Rubrika: Tiskové zprávy

Nové notebooky Lenovo ThinkPad vydrží bez napájení od úsvitu do soumraku

Lenovo ThinkPad X60 a ThinkPad T60

Výdrž s přídavnou baterií až 11 hodin

Zabudované rozhraní bezdrátové sítě WAN umožňuje snadné 3G připojení k síti na cestách

Společnost Lenovo uvedla dva nové modely notebooků ThinkPad, které přinášejí novou úroveň výkonnosti a přenosnosti. Mezi hlavní novinky patří výdrž až 11 hodin při využití přídavné baterie.

Notebooky ThinkPad X60 a ThinkPad T60 jsou založeny na nové mobilní technologii Intel® Centrino® Duo. Notebooky ThinkPad X60 a T60 mají nižší spotřebu energie než předchozí modely řad X a T a díky tomu v některých případech vydrží na baterie až o 37 procent déle.

Dvoujádrové procesory Intel proti starším generacím zvyšují produktivitu uživatelů zejména vylepšením multitaskingu - zvládají několik vysoce náročných aplikací najednou (například lékařský nebo strojírenský software, vyhledávání virů a zálohování systému), které by jinak počítač paralyzovaly.

„Naši zákazníci vyžadují zařízení, s kterými se snadno pracuje a s nimiž mohou být produktivní kdekoliv – v kanceláři, doma, na letišti i v hotelu,“ řekl Peter Hortensius, senior viceprezident divize notebooků společnosti Lenovo. „Notebooky ThinkPad poskytují uživatelům vynikající výkon na jakémkoliv místě.“

Přenosnost s přesvědčivým výkonem
Vybrané modely notebooků ThinkPad T60 a X60 jsou již plně připraveny na podporu vysokorychlostní bezdrátové sítě 3G díky integrované anténě bezdrátové sítě WWAN.

Například v USA budou v prvním pololetí letošního roku v prodeji notebooky ThinkPad T60 a X60 se zabudovanou podporou vysokorychlostní bezdrátové sítě 3G operátora Verizon Wireless. Notebooky s integrovanými anténami bezdrátové sítě WWAN umožňují uživatelům připojit se

do širokopásmové bezdrátové sítě bez použití rozšiřujících karet.

ThinkPad byl vůbec prvním notebookem běžné konstrukce s integrovanou anténou sítě 3G WWAN pro službu Verizon Wireless Broadband Access, jejíž průměrné rychlosti stahování se pohybují mezi 400-700 kilobajty za sekundu (kb/s). (1)

Nová verze ThinkVantage Access Connections 4.1 pomáhá uživatelům jednoduše nastavit připojení k síti a také umožňuje automatické přepínání mezi různými druhy připojení. Nástroj Access Connections 4.1 kromě zjednodušení bezdrátového spojení s rovnocennými počítači (sítě typu peer-to-peer) usnadňuje připojení k pevným i bezdrátovým sítím.

Trvale hladký provoz jako u nového počítače
Nová technologie System Rejuvenation společnosti Lenovo, součást nástroje Rescue and Recovery, odstraňuje z pevného disku nepotřebná data, která snižují výkon systému. Průběžným odstraňováním nevyužívaných a nepotřebných souborů, spywaru a adwaru pomáhá nástroj Rescue and Recovery udržovat vysoký výkon počítače.

Kombinace výkonu a přenosnosti
Notebooky ThinkPad X60 s novou mobilní technologií Intel Centrino Duo, kterou tvoří procesor Intel® Core™ Duo a čipová sada Intel® Mobile 945 Express se systémovou sběrnicí taktovanou na 667 MHz a pamětí DDR2 SDRAM rovněž taktovanou na 667 MHz, nabízejí výrazně vyšší výkon oproti předchozím modelům. Nová technologie má navíc o 37 procent nižší spotřebu energie než dřívější platformy používané v modelech řady X, takže ThinkPad X60 dosahuje nejdelší výdrže baterií ze všech notebooků ThinkPad v dosavadní historii. Bez napájení je schopen pracovat až 11 hodin.(2)

ThinkPad T60 je tenký jen 2,5 centimetru a má cestovní váhu 2,18 kg(3), takže poskytuje překvapivě vysoký výkon v tenkém a lehkém provedení. Uživatelé ocení odolnější návrh notebooku ThinkPad T60 s ochrannou vnitřní kostrou Roll Cage, aktivní ochranu pevného disku a uchycení pevného disku.

Více než milión otisků prstů
Díky kombinaci jedinečného hardwarového a softwarového bezpečnostního řešení jsou notebooky ThinkPad X60 a T60 nejbezpečnějšími počítači na trhu. Notebooky ThinkPad s integrovaným snímačem otisků prstů umožňují uživatelům snadno a naprosto bezpečně přistupovat ke zabezpečeným datům, internetovým aplikacím, dokumentům a e-mailům. Integrovaný snímač otisků prstů je součástí široké sady bezpečnostních nástrojů, kterou disponují notebooky ThinkPad - např. software Client Security Solution 6.0 a zabudovaný bezpečnostní čip.

V prosinci loňského roku byl prodán milióntý notebook ThinkPad s integrovaným snímačem otisků prstů a společnost Lenovo tak potvrdila svou pozici největšího výrobce biometricky zabezpečených notebooků na světě.

Cena a dostupnost
Notebooky ThinkPad T60 a X60 budou dostupné v průběhu měsíce února. Osobní počítače značky Lenovo jsou dostupné prostřednictvím vybraných obchodních partnerů.

Ceny notebooků ThinkPad T60 začínají na 2 049 USD a modelů ThinkPad X60 na 1 899 USD.